MHP’den ihraç edilen eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “80 milyon kere hayır” sloganı ile yürüttüğü ‘anayasa referandumuna hayır’ kampanyasının 7. durağı olan Eskişehir’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Forsu çıkar, Saray’dan çık, eşit yarışalım” çağrısı yaptı. Akşener, miting yapmasına izin verilmediği için ‘milli iradenin önemi’ konulu konferanslarına dün Eskişehir’de devam etti. Akşener’in konuşma yaptığı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katılarak jest yaptı. Hemen her gittiği yerde ‘salon verilmeyen’, güç bela bulunan salonların da elektrikleri kesilerek konuşması engellenmeye çalışılan Akşener, Eskişehir’de belediyeye ait salonda ilk kez engellenmeden konuşma yapabildi.

Hınca hınç dolan ve sadece Türk bayraklarının ve hayır pankartları bulunan salonda dev Atatürk posteri dikkat çekti. Akşener’in “Milli iradenin önemi” başlıklı konferansına MHP’den hayırcı oldukları için ihraç edilen Milletvekilleri Nuri Okutan ile İsmail Ok da katıldı. Toplantıda eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile eski DYP’li bakanlardan Yaşar Dedelek yanında çok sayıda eski milletvekili ve bakan da yer aldı. Salonda Atatürk’ün 10. Yıl Nutku sesinden verilirken, İzmir Marşı ve Barış Manço’nun ‘Yüz bin kere hayır’ şarkısı çalındı. Akşener, bugün (pazar) Kütahya’da düzenleyecekleri toplantı için sözleşmelerin iptal edildiğini belirterek, Kütahya’da on salon değiştiğini belirtti. Akşener, “Ama siz beni tanırsınız gerekirse kapıların zillerini çalarız. Gerekirse dükkân dükkân gezeriz” diye konuştu.

'Forsu çıkar’

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “O forsu bırakın, çıkın Saray’dan, inin arabalardan milletin önüne gelin eşit yarışalım, kazanırsanız her şey helal olsun. Kaçmayın bizden, kaçmayın milletten, millet iradesi dediniz dediniz, millet kaçağı oldunuz” çağrısı yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr