MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, genel merkezin kitabında kendisini Tansu Çiller’e Fethullah Gülen’in önerdiği iddiasını yalanladı ve “Sayın Çiller bazı büyükşehirlerde kadın aday göstereceklerini açıkladı. DYP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Asuman Özgün de benim ismimi verdi” dedi.

MERAL AKŞENER GÜLEN'İN ADAYI İDDİASI

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'e konuşan Akşener, MHP genel merkezinin iddiasına şu yanıtı verdi:

ADAY İLAN ETTİ
“Bunun olması mümkün değil. Ben direkt milletvekili adayı olmadım. 1994’te DYP’den büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğumu unutmuşlar. O dönem Kocaeli’de iki kez yılın en etkili kadını seçildim. Üniversitede hocaydım ve Kadın Araştırmaları Merkezi’nde parti ayrımı yapmaksızın siyasi partilerin il kadın kollarına siyaset, iletişim, diksiyon gibi dersler veriyorduk. Sayın Çiller bir Malatya seyahati sırasında bazı büyükşehirlerde kadın aday göstereceklerini açıkladı. Bizim derslere katılan DYP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Özgün’e gazeteciler ‘Sizin kadın adayınız var mı’ diye sordu. O da benim ismimi verdi. Beni büyükşehir belediye başkanlığı için aday olarak ilan etti. Ancak sonra aday adayı olarak kaldım. O tarihlerde Nurettin Veren diye birini tanımıyordum. İlk kez 1995’te Bosna seyahatinde gördüm. Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru gibi gazeteciler de vardı.“


ÇİLLER: REFERANS ALMADIM
MHP Genel Merkezi’nin muhalif aday Meral Akşener’in, DYP’ye, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in genel başkan olduğu dönemde Fethullah Gülen’in tavsiyesiyle girdiği iddiası, Tansu Çiller’in de tepkisine neden oldu. Hürriyet’e konuşan Çiller, her konuda “Benim ismimin geçtiği birşeyi benim ağzımdan duymadıysanız inanmayın” yaklaşımında olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Ben bu konuda birşey söylemiş miyim? Hayır. Meral Hanım, bizden sonra farklı partilerde uzun zaman siyaset yaptı. O zamanları ben bilmem. Ancak, bizim dönemimizle ilgili konuşabilirim. Ben hiçkimse ile ilgili bir referans almadım. Hele bakanlık meselesi hiç öyle işlemez. Kimseyle temas kurulmaz, kurdurtmadım zaten. Adımın başka partilerin iç meselelerine karıştırılmasını doğru bulmuyorum. Benim üzerimden kimse siyaset yapmasın.” Bahçeli’nin talimatı ile yazılan ‘Oyun Bozulacak Neden’ başlıklı kitapta Akşener’i DYP’ye Gülen’in önerdiği iddia edilmiş, gazeteci Nurettin Veren’in Akşener için aracı ve ricacı olduğu öne sürülmüştü.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr