İnşaatta çalışırken tuğla ile ‘hayır’ yazarak bir anda büyük bir ilgi çekmişti inşaat işçisi Tahsin Durmuş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, ‘photoshop’la fotoğraftaki ‘hayır’ yazısını değiştirip ‘evet’ yapmıştı. O inşaat işçisi Evrensel gazetesinden Gökhan Durmuş'a konuştu. İşçi Tahsin Durmuş, Gökçek’in fotoğrafını değiştirmesini ‘Baksanıza bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi?” şeklinde yorumladı.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişiklik referandumuna az bir süre kaldı. Meydanlarda, sokaklarda ‘evet’, ‘hayır’ çalışmaları hız kazanırken, geçtiğimiz gün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise büyük ilgi çekti. Bir inşaat işçisi çalıştığı inşaatta tuğla ile ‘hayır’ yazarak referandumdaki düşüncesini açıkça ortaya koydu. O işçinin ismi Tahsin Durmuş’tu. Durmuş’un fotoğrafı kısa sürede büyük bir ilgi çekti ve çok sayıda kişi fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafı paylaşanlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ti. Ancak Gökçek ‘photoshop’ hilesine başvurdu ve fotoğraftaki ‘hayır’ yazısını ‘evet’e çevirdi. Gökçek, bütün bunları yapmamış gibi bir de üstüne ‘Eline sağlık usta’ yazdı.

BUNLAR HER TÜRLÜ HİLEYİ YAPABİLİR

Bir anda büyük bir ilgi çeken fotoğraftaki kişi olan Tahsin Durmuş “Baksanıza bu kadar masum bir şeyin bile üstünde oynama yapıyorlar. Böyle insanlara ülke teslim edilir mi?” diye sordu.

Fotoğrafının değiştirilip ‘evet’e malzeme yapılmasına tepki gösteren Durmuş, referandumda oy kullanacak vatandaşlara da uyarı yapıyor: “Arkadaş ‘Ben oyumu verdim, gidiyorum’ diye bir şey yok. Herkes oyuna, sandığına sahip çıksın. Her türlü hile yapabilir bu zihniyet. Sonuçta bir fotoğrafla bile oynayan bir zihniyet var ortada”

‘FOTOĞRAFI KOYMAKTAN NEDEN KORKAYIM?’

Tahsin Durmuş şunları söyledi:

“Sonra baktım güzel oldu. Bir iki resim çektirdim. Facebook’a koydum, fikrimi herkes görsün diye. Arkadaşlar ‘Koyma başın belaya girer’ dedi. Ben de “Hayır diyen niye terörist ilan ediliyor? Bu mu demokrasi? Niye belaya girsin?” dedim. Sonuçta ortada bir referandum var. Bir taraf ‘hayır’ bir taraf ‘evet’ diyecek. Herkes düşüncesini rahatça anlatabilmeli. İşte böyle kaygı ve korkuların ortadan kalkması için ‘hayır’ demek gerekiyor.”

‘TOKAT’I YASAKLARSA NE YAPACAĞIZ GÖKHAN!’

Tahsin Durmuş, referandumda ‘hayır’ oyu vermesinin gerekçelerini de anlatıyor. “Hayır demek için o kadar çok sebep var ki hangisini sayayım. En basitinden koskoca bir ülkeyi niye bir kişiye emanet edelim?” diyor Tahsin Durmuş, değişikliklerle de tek adam düzeninin ülkeye hakim olacağını vurguluyor:

“Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değil. Ben olsam kendime de teslim etmem. Ülkenin kime teslim edileceğinin bir önemi yok. Mesele bir kişi olması. Adam evde eşine kızıp ülkenin menfaatine olmayan kararlar alabilir. Eşine kızıp ‘Asgari ücreti düşürüyorum’ derse kim ne diyebilecek? ‘Türkiye’deki bütün inşaatlardaki çalışmayı durduruyorum’ derse bir şey diyebilecek miyiz? Mesela Gökhan, adam ‘Tokat’a girmenizi yasaklıyorum’ derse ne yapacağız? Herkesin bunları düşünmesi gerekiyor. Ben bunlar yüzünden ‘hayır’ diyorum”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr