CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda bir araya geldi. Ellerinde pankartlar taşıyan grup, sloganlar atarak adliyenin önüne geldi. Gruba CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.  Güvenlik görevlileri, adliye önünde açıklama yapmanın yasak olduğunu gruba söyledi. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu ise adliye önünde açıklama yapacaklarını söyledi. Kısa süren tartışmanın ardından Otlu adliye önünde açıklama yaptı.

"BU PARTİNİN GENEL BAŞKANIYLA UĞRAŞMAK SENİN HADDİN DEĞİLDİR"

Otlu yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek'in oğlunun kanalında  açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Yalan ve iftiralar üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerek genel başkanına gerekse bir çok mensubuna saldırılarda bulundu" dedi.

"Bizler herşeyin farkındayız" diyen Oltu, "Aklın, bilimin uygarlığın ışığında yürüyen Cumhuriyet Halk Partili gençler sizlere benzemez. Onlar onurlu, şerefli insanlardır. Onlar yurtseverlerdir. Onlar bu Cumhuriyeti kuranlardır. Anadolu'nun temiz topraklarıyız. Bizler sana dar geliriz. Aklını başına al. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkeleriyle, Cumhuriyet Halk Partisi kurucu idaresi Mustafa Kemal'le, bu partinin genel başkanıyla uğraşmak senin haddin değildir. Uyarıyoruz. Sen aslında bizim muhattabımız dahi değilsin, Bizim açıklamamız Melih Gökçek'e değildir, kamuoyunadır" ifadelerini kullandı.

Otlu ve beraberindeki grup açıklamanın ardından bir süre alkış tuttu, ardından suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi.   

Dilekçede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek'in 11 Nisan'da bir televizyon programına çıkarak Kenan Otlu hakkında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu iddia edildi. Dilekçe'de Gökçek ve program yapımcısı Latif Şimşek'in "Hakaret", "Suç uydurma" ve kişilik haklarına saldırı" suçlarından haklarında dava açılması istendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr