İMC TV’ye Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili haber nedeniyle ceza verildi. Bilirkişi raporunda, “Elçi’nin ölüm anından bir süre önce iki polisin bir taksinin önünde öldürülmesi” ile ilgili görüntülerin “Haber değeri olsa dahi hiçbir flulaştırma ya da mozaikleme tekniği kullanılmadan yayınlanmasının” kamusal yayıncılık sorumluluğuyla bağdaşmadığı savunuldu.

BirGün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'un haberine göre Raporda, İMC TV ana haber bültenindeki yayınıyla, 'Terörün övülemeyeceği, teşvik edilemeyeceği, terör örgütlerinin güçlü veya haklı gösterilemeyeceği, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte yayın yapılamayacağına' ilişkin yasa hükmünü ihlal ettiği söylendi. Yayınladığı kliplerle “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçesiyle cezalandırılan Jiyan TV ile ilgili bilirkişi raporunda ise ilginç ifadeler yer aldı.

Raporda bu kanalda yayınlanan kliplerde “PKK kıyafetlerinin kullanıldığı” belirtildi. Rapordaki, “Bir klipte kamuoyunda PKK ayakkabısı olarak bilinen ‘MEKAP’ marka ayakkabının yakın çekim görüntülerinin yer aldığı görülmektedir” ifadesi dikkati çekti.

Bilirkişi raporunda, gazeteci–yazar Hasan Cemal’in toplatılan “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” kitabında yaşamını anlattığı 26 yaşındayken bir çatışmada hayatını kaybeden Delila’nın klibiyle ilgili şöyle denildi: "Gerilla olarak tanımlanan Delila isimli kadının ‘Kürtlerin Sezen Aksu’su’ olarak bilinen bir PKK’lı olduğu ve hayata olmadığı öğrenilmiştir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr