Bir dönem ülkemize de getirilen Çin menşeili bir firma olan Meizu, yeni bir amiral gemisinin hazırlığında. Özellikle son bir hafta içerisinde çok sayıda detayı belli olan telefonun, farklı renge sahip bir versiyonu ilk defa ortaya çıktı. Bu fotoğraf telefon hakkında önceki bilgileri doğruluyor.
Meizu PRO 6 özellikleri ne olacak?
Öncelikle telefonun basına yansıyan yeni fotoğrafını aşağıdan görüntüleyebiliriz. Cihazın ciddi ölçüde iPhone 6 ve iPhone 6s’e benzediğini belirtmek gerek.


Bu telefona önem vermemizin iki sebebi var. İlki, paralel ithalat yoluyla da olsa Meizu markasının bazı modellerini Türkiye’de bulmak mümkün oluyor. İkinci sebep ise telefonun teknik özellikleri. Çünkü Meizu PRO 6’nın bazı özellikleri akıllı telefon sektörü açısından oldukça önemli.
İlk olarak bu cihazda 6 GB RAM kullanılacağını söyleyelim. Dikkat çeken en önemli detay bu. Bir diğer özellik ise MediaTek Helio X25 yongasının kullanılacak olması. 10 çekirdekli bu işlemci yine farklılık yaratan detaylardan. Ancak telefonun iki versiyonu olacak. İkinci versiyon ise Galaxy S7’nin işlemcisi olan Exynos 8890’ı kullanacak.
1080p ekran çözünürüğü, Hi-Fi 3.0, Flyme 6.0 arayüzü, Android işletim sistemi, hızlı şarj teknolojisi ve 3D Touch (veya Force Touch) ekran paneli bu telefonun beklenen diğer özellikleri arasında. Eğer telefon iddia edildiği gibi bu özellikler ile karşımıza çıkarsa ülkemize de getirileceğini düşünüyoruz. Çünkü oldukça dikkat çekici bir model olacaktır.

Honor 7 için Marshmallow güncellemesi Avrupa’da!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr