Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görme, Sakal-ı Şerif ziyaretlerine değinerek, "Hz. Peygamber bugün yaşasaydı, bunu yasaklardı. Ancak bazı Müslüman kardeşlerimizin sadece sevgi eseri olarak ziyaret edip gözyaşı dökmesine de saygı duyulmalıdır." dedi.

Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez Prof. Görmez, İslam ve kadın konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu.

“Kadını kadın olduğu için ötekileştirme ırkçılıktan daha tehlikeli bir boyutta” diyen görmez, bir kızının sosyoloji, diğer kızının edebiyat okuduğundan, eşi Hatice Hanım’ın ise bu hafta doktorasını tamamlayacağından söz etti.

"YAŞASAYDI BUNU YASAKLARDI"

Gazeteci Kübra Par'ın "Gölcük’te bir camiden “Sakal-ı Şerif”in çalınması tartışma yarattı. Türkiye’de camilerdeki Sakal-ı Şeriflerin hepsi sahih mi? Sakal-ı Şerif ziyaretleri ibadet midir?" sorusuna Görmez böyle yanıt verdi:

"ZİYARET EDENLERİN GÖZYAŞI DÖKMESİNE DE SAYGI DUYULMALI"

Bu konu, aslında biz İslam ümmetinin, yeryüzüne merhamet ve adaleti getiren Hz. Peygamber’le kurduğu ilişki ile ilgili yaman çelişkiye işaret eder. Ben bir hadis talebesi olarak derim ki; Hz. Peygamber bugün yaşasaydı, bunu yasaklardı. Ancak bazı Müslüman kardeşlerimizin sadece sevgi eseri olarak ziyaret edip gözyaşı dökmesine de saygı duyulmalıdır. Şu iyi bilinmelidir ki; Hz. Peygamber’in Sakal-ı Şerif’ini ziyaret etmek şeklinde herhangi bir dini vecibe bulunmamakla birlikte Müslümanların öteden beri bu tür uygulamaları bir âdet haline getirdikleri malumdur.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr