Spor Merkezi adlı programda Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Mehmet Demirkol "Bu durum 'Ben böyle karar verdim. Seçici benim, ben seçerim bunu da sorgulatmam' diyerek açıklanacak bir konu değil" ifadesini kullandı. İşte Demirkol'un Terim açıklamalarının tamamı:

"Fatih Hoca'nın bu konuda yapacağı açıklama önemli. 'Böyle bir dönemde yeni oyuncular görmek istiyorum' diyebilir. 'Bu bir deneme' diyebilir. Ya da Avrupa Şampiyonası'nda olan hikayeleri çıkıp anlatabilir. Ben de kamptaydım. Çok ciddi tansiyon ve stres vardı.

O stresin sebebi, bu değerli oyuncuların kadroda olmayışını ne kadar açıklıyor. 'Seçici benim, ben seçerim bunu da sorgulatmam. Benim kararım' demekle açıklanacak bir şey değil. Yurt içinde veya yurt dışında kime sorsanız sayacağı oyuncuların birçoğu kadroda yok.

'Ben karar verdim ve açıkladım' diyerek geçiştirilecek bir şey değil. Bunun sebepleri açıklanmalı; açıklanacağını umuyorum. Para ve prim konuları...

Açık söyleyeyim; o kampta yaşananlar basına servis edildi. Öyle oldu, oradaydım ben. Neler olduğunu yakında gördüm. Orada bir duvar vardı. Sorunun ne olduğunun, nereden kaynaklandığının açıklanması lazım."

İşte Terim'in aday kadroya almadığı futbolcular: Hakan Balta, Burak Yılmaz, Arda Turan, Caner Erkin ve Selçuk İnan.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr