İnternette yayın yapan Medyascope, Gazeteport, Rotahaber, ABC gazetesi ve Karşı gazetenin sitelerine Türkiye’den erişim önceki gece saatlerinde engellendi.

Siteye girmeye çalışan kullanıcılar, “İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 30-03-2015 tarih ve 2015/1617 sayılı kararı” yazısı ile karşılaştı. Yazıda, “Bu internet sitesi aşağıdaki karara istinaden 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir” ifadeleri yer aldı.

‘GECE YARISI ANİDEN KAPATILDI’

Gazeteport Haber Koordinatörü Yavuz Karakoç, sansür ve baskılara boyun eğmeyeceklerini söyleyerek “Haber sitemiz kapatılırken bizlere bilgi verilmedi. Gece yarısı aniden kapatıldı. Şu an yeni bir haber sitesi yapma aşamasındayız. Yurtdışında sitemize erişim engeli yok” diye konuştu.

'SOKAKLARDA BİR 31 MART VAKASI'

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, hayatı boyunca cemaate karşı mücadele eden biri olduğunu belirterek, “AKP iktidarı ikiyüzlü. Cemaat darbesini bastırıp kendi darbesini yapıyor” dedi.

Yanardağ, kendisinin Ergenekon davasında cemaat tarafından tutuklanan biri olduğunun altını çizerek, “Cemaatin içyüzünü çok iyi biliyorum. Biz tüm darbelere karşıyız. Cemaatin bu darbesi gerçekleşseydi, ilk baş beni kurşuna dizerlerdi. ABC gazetesinin kapatılması AKP iktidarının ikiyüzlülüğünün göstergesidir. Şu an dikkat etmemiz gereken sokaklardır. Sokaklarda bir 31 Mart Vakası gerçekleşiyor. Buna dikkat etmek lazım. Biz darbeye karşı çıktık. Cemaatin bugüne kadar tüm yaptıklarını yazdım. Hrant Dink’i cemaatin öldürdüğünü, Zirve Yayınevi katliamı’nı cemaatin yaptığını vs. yazdık” ifadelerini kullandı.

'KARAR ÖNCE, UYGULAMA ŞİMDİ'

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sorumlu Müdürü Kemal Kurumahmut ise haber sitelerine erişimin engellenmesi ile ilgili olarak, engel kararının çok daha önce alınmışken şimdi uygulanmasının manidar olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bir darbe tiyatrosu izliyoruz. Aydınlık günler zaten geçirmiyorduk. Karanlık günler ise giderek artıyor. Daha önceden de ofisimiz basıldı, kapatıldık” diye belirtti.

Bir sansür de Haberdar'a

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr