Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 90. yıldönümünde açıklamalarda bulunan CHP’li Gülsün Bilgehan, “Siyaset, eğitim, hukuk başta olmak üzere birçok alanda yapılan devrimlerin hazırlayıcısı Türk Medeni Kanunu’dur” dedi.

Medeni Kanun’a milyonlarca Cumhuriyet ailesinin sahip çıkacağını vurgulayan Gülsün Bilgehan şu ifadeleri kullandı: “Medeni Kanun’u anlamak için İslam ülkelerine bakmak yeterlidir. Sadece kadınlar açısından bile değerlendirildiğinde, Medeni Kanun’un Türk kadınına getirdiği haklar, o ülkelerdeki kadınlar için bir hayal olmayı sürdürmektedir. Eşitlik, anlayışını ortadan kaldırmaya çalışanların karşısına; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve eşitliği yaşam biçimi haline getirmiş milyonlarca Cumhuriyet Ailesi çıkacaktır.”

‘Mücadeleye devam’

Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin 90. yılında bir açıklamada İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nden (İKKB) geldi. Mücadelenin devam ettiğinin altını çizen birlik, “İKKB olarak, ailede demokrasi, toplumda demokrasi yolundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyor, laik hukuka, Medeni Kanun’a sahip çıktığımızı, geriye gidişe izin vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr