Başbakan Binali Yıldırım,  Anayasa değişikliği teklifinini oylaması sırasında Meclis'te, muhalefet kulisinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a, "Bu teklifi çekseniz, ortam yumuşar" dedi.

Yıldırım, teklifin görüşülmesi sırasında Meclis muhalefet kulisine gelerek, Devlet Bahçeli'yi sordu. Kurmayları Bahçeli'nin Genel Kurul'da olduğunu söylemesinin üzerine, Kılıçdaroğlu ile karşılaştı. İki lider birlikte çay içti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyareti nasıl geçti sorusuna Yıldırım, “İyi geçti ama Başika konusuna takılmışlar” yanıtını verdi. Yıldırım, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun
Osmanlı Haneden mensuplarına maaş ve çocuklarına ise yurt ve burs imkanı sağlanmasına yönelik bir yasa teklifi sunduğunu hatırlatması üzerine ise, konu ile ilgilendiklerini söyledi.

REJİM DEVAM ETSİN

Kılıçdaroğlu, Yıldırım’a “Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili, “Bu teklifi çekseniz ortam yumuşar” diyerek gülümsedi. Başbakan da gülümsemekle yetindi. CHP Grup Başkanvekili Özgün Özel ise, geçtiğimiz yıllarda başbakanların muhalefet kulislerini sık sık ziyaret ettiğini dile getirerek, “Rejimin devam etmesini istiyoruz. Dönem sonuna kadar, 2019’a kadar sizinle çalışmak istiyoruz. Kulislerde çay içen başbakan görmek istiyoruz. Bundan memnunuz” diye konuştu. Başbakan, Özel’in sözleri üzerine gülümseyerek memnuniyetini ifade etti.

ÇAY PAHALIYA PATLADI

Özgür Özel’in, “Bu sefer meclise yakışır bi oylama olsun” sözleri üzerine ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Çay pahalıya patladı. Sayın Başbakanımız çayı yudumlayarak içiyordu bir anda bitirdi” diyerek espiri yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr