AKP ile MHP'nin anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası' görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin dördüncü gününde Meclis'ten üç madde daha geçirildi. Görüşmeler bugün saat 14.00'te yeniden başlayacak.

YÜRÜTME YETKİSİNİ MECLİS'TEN ALIP CUMHURBAŞKANINA VEREN 8. MADDE DE KABUL EDİLDİ

AKP ve MHP'nin uzlaşısıyla Genel Kurul'a sunulan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinde yürütme yetkisini TBMM'den alıp cumhurbaşkanına veren 8. madde de kabul edildi. 340 'Evet', 135 'Ret', 5 'Boş', 1 'Geçersiz' oy kullanıldı.

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI"NI İÇEREN 7. MADDE DE KABUL EDİLDİ

Anayasa değişiklik teklifinde kritik maddelerinden olan 7. maddenin oylaması sona erdi. "Partili Cumhurbaşkanlığı"nı  mümkün kılan 7. madde de kabul edildi. Oylamada toplamda 482 oy kullandı. Oyların dağılımı  340 'Kabul', 136 'Ret' 4 'Boş', 2 'Geçersiz'  şeklinde gerçekleşti.

MECLİS'İN BİLGİ EDİNME VE DENETİM YOLLARIYLA İLGİLİ OLAN 6. MADDE DE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin Meclis'in bilgi edinme ve denetim yollarıyla ilgili olan 6. madde de kabul edildi. Oylamada kullanılan toplam oy sayısı 483.

Oyların dağılımı şöyle:  343 'Evet', 137 'Ret', 2 'Boş', 2 'Geçersiz'.

CHP'li Özel: Bir bardak çayımızı içmeye gelenler, dün buraya kanımızı içmeye gelmişler

 Anayasa değişiklik teklifinin üçüncü gününde Meclis'te görüşmeler sırasında tartışma çıktı. Meclis'te yumrukların gölgesinde 3 maddde daha kabul edildi.  Beşinci maddenin görüşmeleri sırasında CHP'liler kürsüyü işgal etti. Maddenin oylamasını boykot etti. 

Arbededen zarar gören Meclis kürsüsü sabah yenilendi. Genel Kurul dün saat  14.00'te yeniden toplandı. Birleşim, AKP ve CHP'li milletvekillerinin karşılıklı suçlamalarına sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir bardak çayımızı içmeye gelenler, dün buraya kanımızı içmeye gelmişler" deyince tartışmanın dozu arttı.

Anayasa değişiklik teklifinde kabul edilen diğer maddeler

CHP'den hodri meydan: Rejim değişikliği olacağına erken seçime tam destek veriyoruz

(Fotoğraf: Yurdagül Şimşek)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr