TBMM'de 65. Hükümet Programı üzerinde yapılan genel görüşmeler sırasında partisi adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, A     KP'nin hükümet programını eleştirirken ilginç bir deyim kullandı.

Hükümetin mevcut sorunları bir kenara bırakarak başkanlık dayatmasına girdiğini söyleyen MHP'li Akçay "Herkes yetki peşinde ama sorumluluığu paylaşan da yok. Siz mahalle yanarken, saç taramakla meşgulsünüz!" dedi.

MHP'li Akçay'ın "mahalle yanarken o.....pu saçını tararmış" şeklindeki yaygın deyime yaptığı bu gönderme, genel kuruldaki az sayıdaki AKP'li vekilin dikkatini çekmedi ya da göndermeyi farketmedikleri için olacak ki tepki gösteren olmadı.

DEMOKRASİ KİŞİLERİN UYUMU DEĞİLDİR

AKP'nin mevcut sistem içinde uyum sorunu yaşandığını savunduğuna dikkat çeken Erkan Akçay "Demokrasilerde aranana şey uyum değildir. Uyum, diktatörlüklerde aranır.. Demokrasilerde ise tüm yetkililerin kurallar ve kanunlarla kendini bağlı hissetmesi ve buna göre hareket etmesi beklenir. Güçler ayrılığı da bu yüzden vardır" şeklinde konuştu. (Kaynak: abcgazetesi)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr