CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, gündem dışı söz aldığı Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye 'Adalet' yazılı dövizle çıktı. Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına şu sözleriyle tepki gösterdi: "Dün masum bir insan daha cezaevine gönderildi. Asıl amaç demokrasiyi ve CHP'yi cezalandırmak. Kumpas davalarında FETÖ ile işbirliği yapıyordunuz şimdi aynı şeyleri siz yapıyorsunuz. FETÖ'nün imamlarından talimat alan yargıçla sarayda talimat alan yargıç arasında hiçbir fark yoktur bizim için. Türkiye'de artık bir cumhurbaşkanı yok bir siyasi partinin genel başkanı var. Tarafsız kalacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eden bir cumhurbaşkanı yok artık Türkiye'de. İşte bu gerçek demokrasiyi mahvetti. Enis Berberoğlu tutuklandıysa o silahlar nereye gidiyordu? Hangi devlet sırrını ifşa etti. Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş neden devlet sırlarını ifşa etmekten yargılanmıyor. Enis Berberoğlu tutuklandıysa o silahlar terör örgütlerine gitmiştir demektir. "

 "GENEL BAŞKANIN ARKASINDA ASKERLER NE ARIYOR, BAŞKA FOTOĞRAF BULAMADINIZ MI?"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise, sataşmadan dolayı söz alarak Twitter'dan bir kullanıcının paylaştığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkasında askerlerin yer aldığı fotoğrafı CHP sıralarına gösterdi. Muş "Bu pankartla kime nereye mesaj veriliyor? Engin Alltay 'Recep Tayyip Erdoğan'a savaş suçlusu olarak uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır " dedi. Ne Engin Altay ne CHP'nin gücü buna yetmez. Recep Tayyip Erdoğan milletin oylarıyla buraya gelmiştir. Bu pankartla kime nereye mesaj veriliyor. Bunun arkasında halk yok, kime mesaj veriyorsunuz. Genel Başkanın arkasında askerler ne arıyor, bundan başka fotoğraf bulamadınız mı? Milletle yürüyün" diye konuştu.

 "DİZLERİNİZ TİTRİYOR, TİTREYECEKSİNİZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu fotoğrafın CHP'ye destek veren bir hesaptan paylaşıldığını ve 10 Kasım'da çekildiğini kaydederek şunları söyledi: "Eğer o TIR'larda ilaç, çocuk maması gidiyorduysa dün tutuklama kararında içerideki silahların devlet sırrı olduğundan dolayı tutukluyorsunuz. Mama yollayan kimseyi uluslararası hukuk sorumlu tutmaz. Devlet dışı unsurlara kaçak silah yolluyorsanız gün gelir uluslararası hukuka hesap veririsiniz. Buna CHP'nin gücü yetmez değil bundan kaçmaya ne sizin ne de tek adamın gücü yetecektir. Resim CHP'ye destek veren bir hesaba konulmuş. Tek başına genel başkanı odağa almış, arkası Anıtkabir'in görüntüsü. CHP'nin Atatürk'ün arkasında bir 10 Kasım günü çekilmiş resminden rahatsız oluyorsanız bugünkü resme bakın. İşine geldiğini gösteriyorsun. Bugün git bak CHP çocuklarla, gençlerle, şehit aileleriyle, gazilerle yürütüyor. Senin tek adamına karşı. Yüzbinler yürüyor. Dizleriniz titriyor. Titreyeceksiniz. Yediğiniz her kuruş lokmadaki haramı da ettiğiniz zulmünden adalet önünde sizden hesabını soracağız"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr