TBMM Başkanlığı, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Meclis’te; son dönemde Türkiye’de salgın haline gelen domuz gribine karşı alınan önlemleri “ellerin sıklıkla yıkanması” ve “maske takması” olarak sıraladı.

Türkiye genelinde son aylarda salgın haline gelen H1N1 olarak tanımlanan domuz gribi virüsüne karşı TBMM Başkanlığı’nın aldığı önlemler akılları karıştırdı. HDP’li Tan, Meclis personelinden H1N1 virüsü şüphesiyle hastanelere kaç kişinin başvurduğunu, Meclis’e gelen ziyaretçilerin domuz gribi olup olmadığı yönünde bir kontrol yapılıp yapılmadığını ve Meclis’te bu konuda ne gibi önlemler alındığını sordu. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın domuz gribine karşı alınan önlemler konusundaki soru önergesine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yanıt verdi.

TBMM Başkanvekili Aydın verdiği yanıtta, TBMM personelinden H1N1 virüsü şüphesiyle hastanelere başvuran kişilere yönelik bir veri bulunmadığını kaydetti. Aydın, milletvekili ve TBMM personelinden domuz gribi hastalığı nedeniyle takibe alınan veya teşhis konulan vaka bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr