Dora, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü nedeniyle konuşmasının bir bölümünü anadili olan Süryanice ile yapacağını söyledi. Dora, konuşmasının bir bölümünü Süryanice yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 43'üncü Birleşimi yoklama ile açıldı. Başkan Vekili Pervin Buldan başkanlığındaki oturumda kâtip üyelikleri Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen yaptı.

Buldan, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi. Yaşam ve özgürlükler hakkında CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm söz aldı.

Gündem dışı ikinci sözü nefret dili ve ayrımcılık hakkında Mardin Milletvekili Erol Dora aldı. Dora, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü nedeniyle konuşmasının bir bölümünü kendi anadili olan Süryanice yapacağını söyledi.

Başta dünyanın eski dillerinden Süryanice olmak üzere tüm anadillerinin bu özel günün kutladığını belirten Dora, “İnsanlık tarihi, ayrımcılığın yol açtığı büyük felaketlerle doludur. Yalnızca geride bıraktığımız yüzyılda bile biz ve ötekiler arasında yapılan ayrım, milyonlarca insanın katliama ve acı çekmesine yol açmıştır.” dedi.

AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle söz aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr