"Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" diyerek, "Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" diyen İsmail Kahraman, daha önce de Anayasa açıklamasıyla gündem olmuştu.

Sosyal medya İsmail Kahraman'ın yeni anayasa ile ilgili skandal sözlerini konuşurken, TBMM Başkanı'nın anayasa hakkında daha önce de sözlerinin çokça konuşulup, kamuoyu tarafından tepki toplamıştı.

İsmail Kahraman, "Yeni Anayasa" tartışmalarına ilişkin yaptığı “Allah lafzının Anayasa’da yer alması” çıkışıyla tanınıyor. Kahraman'ın bu önerisi kurucusu olduğu Birlik Vakfı’nın kendisinin başkanlığında hazırladığı anayasa teklifinde de yer almış, bu sözler epey infial yaratmıştı.

 Kahraman, katıldığı televizyon programında yeni bir hukuk sistemi gerekliliğini şu sözlerle ifade etmişti: “Kulağına ezan okunarak İslam hukukuna göre doğuyorsun, büyüyorsun; İsviçre Medeni Kanunu’na göre muamele görüyorsun, suç işliyorsun; İtalyan kanunlarına göre ceza alıyorsun; ticareti Alman ticaret kanununa göre yapıyorsun; Fransız idare sistemine göre idare ediliyorsun ve ölüyorsun; yine İslam hukukuna göre musalla taşına konup, defnediliyorsun. Sadece doğum ve ölüm esnasında kendimize ait bir hukuk var. Adil bir Türkiye için hukuk sisteminin baştan dizayn ederek, kendimize ait, genlerimize uygun bir anayasanın yapılması gerekiyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr