Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Hadımköy TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “kız ve erkek öğrencilerin ortak kullanması gereken eğitim ve sosyal alanlarının tamamen ayrıldığı” haberini paylaşan Nazlıaka, haberin ayrıntılarını önergesinde anlattı.

Ancak Kahraman önergeyi iade etti. Meclis İçtüzüğü’nün soru önergeleri ile ilgili kısmına atıf yapan Kahraman iade yazısında, “Soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. Önergenizin ikinci paragrafının ikinci cümlesi ile 4 ve 5 numaralı soruları İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergeniz işleme konulmamış ve iade edilmiştir. Söz konusu kısım ve sorular çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde işleme konulabilecektir” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın çıkarılmasını veya yeniden düzenlenmesini istediği cümlenin önergede, “AKP iktidarları döneminde laik ve bilimsel eğitimi dönüştürmeye, çağdışı bir sistem oluşturmaya yönelik atılan adımlara bir yenisi eklenmiştir” ifadelerini içerdiği görüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr