Milli Eğitim Bakanlığı, basın toplantısı, grev ve boykot gibi eylemlere katılan öğretmenlere peş peşe soruşturma açıyor. Bakanlığın il bazında müfettişler görevlendirerek yürüttüğü soruşturma kapsamında Eğitim Sen üyesi olan çok sayıda öğretmen ifade verdi. Soruşturmalar, Eğitim Sen’in 12 - 13 Ekim ve 29 Aralık’taki grev eylemlerine katılan öğretmenler üzerinde yoğunlaşırken Eğitim Sen şu ana kadar Siverek’te 125, Viranşehir’de 121 Kızıltepe’de 341, Hopa’da da 40 öğretmenin ifadesinin alındığını Van, Elazığ, Gaziantep ve İzmir’de de soruşturmaların sürdüğünü açıkladı.

 

Soruşturma kuyruğu

Eğitim Sen yetkilileri, daha önce soruşturmalar milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülürken, bakanlık müfettişlerinin görevlendirilmesine tepki göstererek ifadesi alınan öğretmen sayısının 2 bine yaklaşacağını beklediklerini söylediler.

Soruşturmaların sürdüğü Van’da Eğitim Sen Şube Başkanlığı görevini yürüten Gülcan Kaçmaz, ildeki soruşturmaların 6 Şubat Cumartesi günü başladığını, öğretmen evine gelen bakanlık müfettişlerinin il milli eğitim müdürlüklerinden soruşturma kapsamına giren öğretmenlerin çağırılmasını istediğini kaydetti. Kaçmaz, “Sendikamızın genel savunma metinleri vardır. Onlar kabul edilmemiş. Bizi asıl rahatsız eden müfettişlerin ayaklarına çağırması. Bunu okullara gelerek de yapabilirlerdi. Öğretmenevi önünde kuyruk oluştu. Eylemine yaklaşık 600 üyemiz katılmıştı. Soruşturma devam ediyor. Ben de çağrılmayı bekliyorum” dedi.

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Serdar Batur ise şu ana kadar yaklaşık 80 öğretmenin ifadesinin alındığını kaydetti. Batur şunları söyledi, “İl milli eğitimin bir odasını müfettişlere tahsis etmişler. Arkadaşlarımız oraya çağırılıyor. ‘Neden eyleme katıldınız, polis dağılın uyarısı yaptıktan sonra niye dağılmadınız’ gibi sorular soruluyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr