Yurtiçinde 1.2 milyar lira ile 1.4 milyar lira arasındaki halka arz büyüklüğüyle son yılların en büyük halka arzlarından biri olarak borsaya kote olacak Mavi Giyim’in ana ortaklarından Turkven’in şirkette halka arz sonrası azınlık payı kalırken, çoğunluk ve kontrol Akarlı ailesinde olacak.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üst Yönetici (CEO) Cüneyt Yavuz, halka arz edilecek hisselerin yüzde 70’inin ayrıldığı yabancı kurumsal yatırımcıların daha çok kıta Avrupası ve ABD’de bulunanlardan ilgi gördüklerini belirtti. Yavuz, yurtdışından talep toplama sürecinde Batılı ülkelerden ilgi gördüklerini belirterek, “ABD ve kıta Avrupasından yatırımcılarla yoğun konuşuyoruz. Frankfurt, Stockholm, Londra, New York, Boston merkezli yatırımcılardan iyi bir teveccüh almış durumdayız... Yatırım yapmak için gelen fonların hepsi dünyanın en büyük fonları” dedi.

Mavi Giyim’in hisselerinin tamamına sahip ve halka arzda hisselerini satacak Hollanda’da kurulu Blue International Holding’de özel sermaye fonu Turkven’e ait Turkish Private Equity Fund’ın dolaylı yüzde 54, Akarlılar ailesinin dolaylı yüzde 46 payı bulunuyor. Hisselerin yurtiçi bireysel yatırımcılara halka arzı 8-9 Haziran’da, 43 ile 51.6 lira aralığından yapılacak.

Hisselerin yüzde 7.17 ek satış dahil yüzde 55’i halka arz edilecek. Ek satışın da yapılması halinde şirketin halka arz edilen bölümünün değeri 1.17 milyar lira ile 1.41 milyar lira, şirketin piyasa değeri ise 2.14 milyar lira ile 2.56 milyar lira arasında değişecek. Şirket hisselerinin 15 Haziran’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması planlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr