İsveçli doktor, geçtiğimiz yıl Eylül ayında bir kadını uyutarak kaçırıp, hazırladığı ses ve ışık geçirmeyen sığınakta bir hafta süre ile alıkoymuştu.İsveçli doktor bugün karara bağlanan yargılanması sonunda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ZORLA ADAM KAÇIRMADAN SUÇLU BULUNDU

Savcının adam kaçırma ve tecavüz suçuyla 16 yıl hapis ile cezalandırılmasını istediği İsveçli doktor Martin Trenneborg mahkeme tarafından 'tecavüz' suçundan beraat ederken, zorla adam kaçırmadan suçlu bulundu.

"TEMYİZ EDECEĞİZ"

Sanığın avukatı mahkeme kararını temyiz edeceklerini belirtirken, mağdurun karardan tatmin olmadığı öğrenildi.

SES VE IŞIK GEÇİRMEZ SIĞINAKTA ZORLA TUTTU

Geçen yıl 10 Eylül'de ilk defa Stockholm'de buluşup doktor ile karşılaşan kadın 12 Eylül'deki ikinci buluşmalarında, doktorun hazırladığı uyku ilacına bulanmış çileklerle uyutulup tekerlekli sandalye ile doktorun aracına taşınmıştı.

İsveçli kadın taşınması sırasında tanınmaması için yüzüne doktorun hazırladığı maske geçirilmiş, uyandığında kendini yapımı altı yıl sürdüğü öğrenilen ses ve ışık geçirmez sığınakta bulmuştu. 18 Eylül'de kaçırdığı kadının bazı eşyalarını almak için evine giden doktor, kilidin polis tarafından değiştirildiğini öğrenmesinin ardından bu seferde kaçırdığı kadın ile birlikte polise gidip anahtarı almak istemişti. Polis ziyaretinde kaçırılan kadının sözde kaybolması ile ilgili şüpheleri ortadan kaldıracak şekilde ifade vermesi planlanmıştı.

İSVEÇLİ DOKTOR TUTUKLANDI

Polisin kadınla yanlız olarak konuşmasında olayları anlatması üzerine İsveçli doktor tutuklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr