Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek için gelen, ancak Erdoğan'ın otelden ayrılması üzerine başarısız olan, buna rağmen çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve hava indirme gücü ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla aramalar ilçe genelinde gerçekleştiriliyor.
Şimdiye kadar saldırıya karışan 10 darbeci asker yakalanıp tutuklanırken, aramaları; jandarma komando, özel harekat polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler birlikte yürütüyor. Ekiplerin son olarak Asparan Mevkii, Yeşil Belde ve Hisarönü taraflarında ormanlık alan içerisine dağılarak arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Daha önceden 2 kobra aracı ve 200 kadar komandonun özel harekat ekipleriyle birlikte yürüttüğü çalışmalara son olarak dün İzmir Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı 1 kobra tipi araç ile yaklaşık 250 komando daha katıldı. Ayrıca çevre illerden gelen polis ekipleri de destek verdi. Aramaların, 'kaçak askerler' bulununcaya kadar gece gündüz demeden aralıksız süreceği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr