Muğla'nın Büyükşehir olmasından sonra kapatılan İçmeler Belediyesi tarafından Marmaris Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden 49 yıllığına yürüyüş yolu ve kameriye yapımı için kiralanan alanda bulunan beş işletme yaklaşık 2 yıl önce kaçak oldukları gerekçesiyle yıkım kararı verip, mühürledi. İşletme kiracıları tarafından çeşitli tarihlerde yıkım kararına itirazda bulunuldu. Başlatılan yasal süreçte önce Muğla 2'inci İdare Mahkemesi ardından da bir üst mahkeme olan Aydın Bölge İdare Mahkemesi, buradaki işletmelerden DEL-MAR Kafeterya'nın talebini reddetti.

Mahkemenin kararının ardından harekete geçen belediye, polis ve zabıta gözetiminde geçen 12 Şubat'ta kepçeyle DEL-MAR Kafeterya'nın çatı haricindeki yan duvarları yıkıldı. Yıkımlara birlikte ortaya çıkan molozları temizlemek için bugün çalışma başlatıldı.


Çalışma sırasında kafeteryanın demir profil üzerinde bırakılan çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Kafeterya çalışanlarından olduğu öğrenilen 57 yaşındaki Burhan Doğruer ve yanındaki bir arkadaşı 24 yaşındaki Ercan Gün çöken çatının altında kalarak yaralandı. Ambulansla Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılmak istenen yaralılardan durumu ağır olan Doğruer, yolda yaşamını yitirdi. Sol ayak baş parlağından yaralanan Gün ise ayakta tedavi edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr