İngiliz Lisa Jane Hyland, geçen hafta perşembe akşamı tatil için Marmaris'e geldi. 5 yıldızlı bir otele yerleşen Hyland, dün, sosyal medyadan 'Artık dayanamıyorum intihar edeceğim' diye yazıp paylaştı. Yorumu gören Hyland'ın  İngiltere'deki arkadaşları, konuyu elektronik posta ve telefonla önce Interpol'e ardından İngiliz büyükelçiliğine bildirdi. İngiltere Ankara Büyükelçiliği, Türk polisiyle irtibata geçerek Hyland'ın kaldığı otelin adresini bildirdi, gözlem altına alınmasını istedi.

KOLUNDA ESKİ KESİ İZLERİ

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Lisa Jane Hyland'ın kaldığı 5 yıldızlı otele gitti. Polis, otel görevlileri ile birlikte Hyland'ın odasına çıkarak kapısını açtığında yatakta oturduğunu gördü. Hyland önce doktor kontrolüne götürüldü, ardından Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne getirildi. Kolunda çok sayıda eski kesi izi bulunan Hyland'ın psikolojik sorunları bulunduğu ve sürekli ilaç aldığı belirtildi.

Otel görevlileri kadının sadece yemek saatlerinde restorana indiğini, odasından hiç çıkmadığını belirtti. Ülkesinde ne iş yaptığı öğrenilemeyen Hyland'ın işlemleri sürerken emniyetin önünde çok sayıda sigara içti. İşlemleri tamamlanan Lisa Jane Hyland, İngiliz bir rehber gözetiminde uçakla ülkesine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr