Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası önce açığa alınmış, 3 Ağustos'ta da gözaltına alınmıştı. Üniversitedeki odasında arama yapan polisin bulduğu Fethullah Gülen'in yazdığı "Asrın getirdiği tereddütler 4" kitabı, sosyalist kimliğiyle bilinen Doç. Dr. Badem'in FETÖ üyesi olduğunun delili olarak gösterilmişti.  “Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum” diye tepki gösteren Doç. Dr. Badem, savcılığın tutuklama talebiyle sevk ettiği hakimlikçe serbest bırakılmıştı.

Badem için sosyal medyada ise, #CandanBademSerbestBırakılsın hashtag'iyle destek kampanyası başlatılmıştı. Doç. Dr. Badem, Barış İçin Akademisyenler metninin de imzacıları arasındaydı.

 Ancak Doç. Dr. Badem ile ilgili gelişmeler, serbest kalmasıyla son bulmadı. Doç. Dr. Badem bugün de OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı ve kamu görevinden men edildi. Görevden uzaklaştırıldığını Twitter hesabı üzerinden duyuran Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem, "Günaydın. Bugünkü KHK ile beni de kamu görevinden atmışlar. Hiçbir delil yok, ama hüküm var. İslam faşizmi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr