Galatasaray’ın UEFA’nın verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezasıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı itirazın duruşması dün Fransa’nın başkenti Paris’te yapıldı.

5 saat süren duruşmaya Başkan Dursun Özbek, hukuktan sorumlu yöneticiler Eşref Alaçayır ve Ural Aküzüm’ün yanı sıra ünlü avukat Dupont katıldı. Sarı-Kırmızılılar, UEFA’nın cezasının haksız olduğunu belirtip men kararının kaldırılmasını talep etti.

Galatasaray heyeti, UEFA ile Finansal Fair- Play anlaşması yapılan tarihle günümüzdeki mali verileri, CAS’taki duruşmada hakem heyetine sundu. Sarı-Kırmızılıların CAS savunmasında şu detayların altını çizdiği öğrenildi:

‘Bu sıkıntı bir günde oluşmadı’

* UEFA, Finansal Fair-Play’i futbolu korumak, kendisinin ve kulüplerin marka değerini yükseltmek için getirdi. Galatasaray, Türkiye’nin Avrupa’daki vitrini. Galatasaray’ın mali sıkıntıları 1 günde oluşmadı, uzun sürecin getirdiği bir durum. Ancak verilen men cezası, hem Galatasaray’ın hem de UEFA’nın marka değerini zedeliyor.

‘Mali durum iyileşiyor’

* 2013-14’te 70 milyon Avro olan zararımızı 2014-15’te 55.8 milyon Avro’ya çektik. Uyguladığımız tasarruf tedbirleriyle 2015-16 periyodunda bu rakam daha da aşağıya düşecek. Mali açıdan iyileşme trendindeyiz. l UEFA ile yaptığımız görüşmelerde projelerimizi aktardık. Bunları hayata geçirmeye başlayacağız. Galatasaray’ın tüm değerlerini ortaya koyacağız. Yönetimimiz 1 yıldır görevde ve UEFA’nın istediği mali çerçeveye gelebilmek için taviz vermeden çalışıyoruz.

‘UEFA beklemeliydi’

*UEFA, Finansal Fair-Play kriterlerine uymamız için verdiği tarihten önce men cezası kesti. 2016 sonu beklense zararımızın daha da düşeceği görülecekti. l Men ile UEFA organizasyonlarındaki katılım payı ve naklen yayın gelirinin yanı sıra bunlarla bağlantılı sponsorluk anlaşmaları, ürün, kombine, bilet satışları gibi çok sayıda ekonomik getiriden erken dönemde mahrum kaldık. Gelecek sezonki mali yapılanmamızı etkiledi.

Özbek: Enteresan sorular sordular

Dursun Özbek, CAS duruşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ın haklarını korumak için müdafaamızı yaptık. Detaylara fazla girmek istemiyorum çünkü bir karar aşamasında. Yargıçlar, çok önemli, enteresan sorular sordular her iki tarafa da... Dolayısıyla çok uygun bir karar çıkacağı ümidi bende var. 20 Haziran’da, en geç 23 Haziran’da kararı açıklayacaklar. Herkes net olarak şunu bilmeli ki biz içeride kaldığımız süre içerisinde Galatasaray’ın haklarını müdafaa etmek için son derece iyi hazırlanmıştık” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr