Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Mario Gomez, Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi'nde oynama hedefine ve kalitesine sahip bir takım olduğu için seçtiğini vurguladı.

Sezon başında Fiorentina'dan kiralanan Alman golcü Bild'e verdiği röportajda, Beşiktaş'a gelmeden önce şüphe sahibi olmasına rağmen forma giydikçe ne kadar doğru bir karar aldığına ikna olduğunu belirtti.

"BAŞLANGIÇTA ŞÜPHELERİM VARDI"
"Beşiktaş'a gelmeden önce bir hayli düşündüm" diyerek sözlerine başlayan Gomez, "Türkiye'ye gelirken neye adım atacağımı tam olarak bilmiyordum. Şüphelerim vardı. Benim için önemli olan şey şuydu: 'Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyoruz ve bunu başaracak kalitemiz var' diyebilen bir takıma gitmek. Şu an forma giydiğim ligin kalitesi açısından geri adım atmış olabilirim ama önemli olan hangi ligde oynarsanız oynayın, gol atabilmek. Her hafta gol atmak ve kazanmak. Böyle olunca kendinizi iyi hissediyorsunuz. Beşiktaş'a gelmek benim için doğru karardı" dedi.

"TARAFTARIN DA ŞÜPHELERİ VARDI"
Takıma ilk geldiğinde taraftarın da kendisine karşı şüpheli yaklaştığını ifade eden Alman golcü, "Beni tanıyorlardı ama Fiorentina'da çok sakatlandığımı da biliyorlardı. İlk bir iki haftada pek iyi değildim ama daha sonra benim tutkuyla ve bağlılıkla oynayan bir futbolcu olduğumu, burada olmaktan zevk aldığımı anladılar" diye konuştu.

"HERKES BU MAÇTAN BAHSEDİYOR"
Derbi hakkında da açıklamalarda bulunan golcü oyuncu, "Fenerbahçe derbisi için çok heyecanlıyım. Onların stadında ilk kez forma giyeceğim. Tüm şehir bu maçtan bahsediyor çünkü şampiyonluk adına belirleyici bir sonuç ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'DA EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"
İstanbul'daki yaşamı hakkında da Gomez, "İstanbul'da şehir merkezinde yaşıyoruz. Hem batı kültürünün hem de doğu kültürünün hakim olduğu bir yer. Şehrin bir kısmında rahatça dolaşabiliyorum. Düşündüğümden daha özgürce hareket edebiliyorum" ifadelerini kullandı.

"PODOLSKI İLE GÖRÜŞEMİYORUZ"
Gomez, Galatasaray forması giyen Lukas Podolski ile sadece bir kez görüşebildiklerini anlatarak, "Onda da takımlarımız birbirine karşı oynadı. O Şampiyonlar Ligi'nde ben ise Avrupa Ligi'nde oynadığım için hafta içi de görüşme şansımız olmadı. SMS ya da Whatsapp aracılığıyla konuşuyoruz. İstanbul'da da aynı bölgede yaşamıyoruz. 18 milyonluk bir şehirde birbirimize tahmin edilenden daha uzağız" dedi.

"ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ"
Mario Gomez sözlerini; "Türkiye'de şampiyon Beşiktaş olur. Şampiyonlar Ligi'ni Bayern Münih'in almasını isterim ama Barcelona da çok güçlü. Euro 2016'da favorim Almanya ama İspanya ve Fransa da iyi takımlar" diyerke noktaladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr