Ömerli İlçesi'nde, köylerde aracı ile seyyar satıcılık yaparken 29 Haziran'dan bu yana evine dönmeyen ve kendisinden haber alınamayan 6 çocuk babası İhsan Ceylan'ın ailesi İHD Mardin Şubesine başvurdu. Son olarak Ömerli İlçesi'nin Kovanlı Köyü yakınlarında Ceylan'ın aracını boş olarak gören yakınları, İlçe Jandarma Komutanlığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunmalarının ardından, İHD Mardin Şubesi avukatlarına da başvurarak, yardım talebinde bulundu.

"ALTI ÇOCUK ŞU AN PERİŞAN BİR HALDE ONU BEKLİYOR"
İhsan Ceylan'ın annesi Selime Ceylan, oğlunun 29 Haziran'da sabah saatlerinde evden çıktığını ancak gece yarısı olunca kendisinden haber alamadıkları için aramaya çıktıklarını ifade ederek, "Oğlumdan haber alamayınca onu aradık. Ancak telefonuna ulaşamadık. Sonra aramalar sırasında aracını Kovanlı Köyü yakınlarında boş bir şekilde gördük. Altı çocuk şu an perişan bir halde onu bekliyor. Kimin elinde olduğunu, ya da ona ne olduğunu bilemiyoruz. Lütfen bu konuda bize yardımcı olsunlar" dedi.

Ailenin yardım talebine kulak verilmesi gerektiğini belirten İHD Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu ise, yaşam hakkının kutsal olduğunu, bu konuda aileye yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Kuzu, ailenin değişik zamanlarda çeşitli yerlere başvuruda bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, "Aile üç aydan beri bir travma yaşamaktadır. İHD olarak, yaşam hakkının kutsal olduğunu belirtiyor ve bu konuda yardımcı olunması, aileye tatmin edici bir bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr