Geçen 19 Mart akşamı Cambazlı Mahallesi'nde meydana gelen olayda R.K., aralarında husumet bulunan kendisi gibi çiftçilik yapan amcasının oğlu 25 yaşındaki Mehmet Ali Kızıl ve 4 kişinin daha içinde bulunduğu 45 B 6497 plakalı hafif ticari araca tabancayla ateş açtı. 6 kurşunun isabet ettiği araçta bulunan 5 yaşındaki Ekin Öz ve dayısı Mehmet Ali Kızıl yaralandı. Silah seslerini duyan çevredekiler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından, durumu ağır olan küçük Ekin, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan minik kız, doktorların müdahalelerine rağmen dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Orhan Öz ve Ayşe Öz çifti, yedi yıl çocuk özlemi çekmelerinden sonra dünyaya gelen tek evlatlarını kaybetmenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Aynı olayda yaralanan Kızıl'ın durumunun iyi olduğu, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Olayın ardından yakalanan saldırgan R.K., Ahmetli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr