Manchester United - Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3.hafta maçında karşı karşıya gelecek.
İngiliz temsilcisi Manchester United ile Old Trafford’da karşılaşacak olan Fenerbahçe, 17 Ekim Pazartesi günü Can Bartu Tesisleri’nde yapacağı çalışmayla maçın hazırlıklarına başlayacak.

MANCHESTER UNİTED-FENERBAHÇE

Heyecan dolu karşılaşma 20 Ekim Perşembe günü TSİ 22.05’te Tivibi Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Spor Toto Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren ve geçen hafta sahasında Aytemiz Alanyaspor'la berabere kalan Fenerbahçe, Avrupa'da ise grubunda lider durumda bulunuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Lig ekibi Monaco'ya elendikten sonra, play-off turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımını eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan sarı-lacivertliler, ilk 2 maçta 4 puan topladı.

Ukrayna'da Zorya deplasmanından 1-1'lik sonuçla dönen sarı-lacivertliler, Hollanda ekibi Feyenoord'u sahasında 1-0'la geçmeye başardı ve 4 puanla grubun zirvesine yerleşti. Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından puan veya puanlarla dönerek namağlup şekilde yoluna devam etmek için mücadele edecek.

Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Manchester United da kendi liginde sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Premier Lig'de 2 maçtır kazanamayan ve 7. sırada bulunan İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne de istediği gibi başlayamadı. İlk hafta deplasmanda Feyenoord'a 1-0 kaybeden Manchester United, sahasında Zorya karşısında zorlansa da rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Wayne Rooney başta olmak üzere birçok yıldız futbolcuyu kadrosunda bulunduran Manchester ekibi, grupta 3 puanla Feyenoord'un ardından üçüncü durumda bulunuyor. Premier Lig'de son olarak Liverpool'la karşılaşan ve yarın Fenerbahçe'yle oynadıktan sonra 23 Ekim Pazar günü zorlu Chelsea deplasmanına gidecek Manchester United'ın teknik direktörü Mourinho'nun, sarı-lacivertliler karşısında takımını rotasyon yaparak sahaya sürmesi bekleniyor.

Grubun diğer maçında ise aynı saatte 3 puanlı Feyenoord, 1 puanı bulunan Zorya'yı sahasında ağırlayacak.

KARŞILAŞMAYA FRANSIZ HAKEM

A Grubu'nda Fenerbahçe'nin deplasmanda İngiliz temsilcisi Manchester United'la yapacağı maçı Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılarılarını Frederic Haquette ve Hicham Zakrani'nni yapacağı maçın ilave yardımcı hakemlik görevlerini Benoit Millot ile Jerome Miguelgorry üstlenecek. Zorlu maçta dördünü hakem olarak ise Julien Pacelli görev alacak.

Fransız hakem Benoit Bastien, geçen sezon Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Molde'ye 3-1 kaybettiği maçta düdük çalmıştı.

FENERBAHÇE'DE 2 SAKAT

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Salih Uçan ve Ozan Tufan, Manchester United karşısında forma giyemeyecek. Yaklaşık 2 haftadır takımdan ayrı çalışan Jeremain Lens'in durumu ise netleşmedi.

Sarı-lacivertlilerde milli takımlardan sakat dönen genç futbolcular Salih ve Ozan, İngiltere deplasmanında takımlarını yalnız bırakmak zorunda kalacak. Feyenoord karşısında sakatlandıktan sonra iki haftadır tedavisi devam eden Lens ise büyük olasılıkla forma giyemeyecek.

Senegal Milli Takımı'nda sakatlanan ve hafta sonu Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giyemeyen Moussa Sow ise takıma döndü. Sow, teknik direktör Dick Advocaat'ın forma vermesi durumunda sahada yer alabilecek.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan diğer futbolcu Jose Fernandao ise UEFA listesinde yer almadığı için iyileşse bile Manchsester United maçında oynayamayacak. Fernandao gibi Aatif Chahechouhe da UEFA listesinde bulunmuyor.

MUHTEMEL 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın Manchester United karşısında şu 11'i sahaya sürmesi bekleniyor:

Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustaedter, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Robin van Persie.

SARI-LACİVERTLİLER ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda 20 Ekim Perşembe günü İngiltere'nin Manchester United takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Dick Advocaat yönetimindeki antrenmanda, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de oynayan futbolcuların yenileme çalışması yaptığı belirtildi.

Diğer futbolcuların ise pas ve pres çalışması yaparak başladıkların antrenmanı dar alanda yapılan çift kale maçla tamamladığı ifade edildi.

Sarı-lacivertliler, Manchester United maçı hazırlıklarını yarın Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

DEVLER LİGİNDE GOL YOK

Premier Lig'de haftanın kapanış maçında Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United deplasmanda Liverpool ile 0-0 berabere kaldı.
Anfield Road'ta ki mücadelenin berabere bitmesi sonucunda Liverpool 8. hafta sonunda Premier Lig'de puanını 17'ye yükseltip 4. sırada yer aldı.

MOURİNHO İÇİN İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Dünya futbolunda transfer rekoru kırarak Fransız yıldız Paul Pogba'yı 90 milyon sterline kadrosuna katan, Henrikh Mkhitaryan ve Eric Bailly için kasasından 55 milyon sterlin çıkan Manchester United, ilk üç haftasını kayıpsız geçerek rakiplerine gözdağı verdiği sezonun sonraki haftalarında puan kayıplarına çare bulamıyor.

İngiltere'deki kariyerinde ikinci Chelsea dönemi tatsız sona eren Mourinho'nun teknik direktörlük hayalini kurduğu Manchester United'daki performansı da ilk sekiz hafta göz önünde bulundurulduğunda iç açıcı görünmüyor. Dört galibiyet ve iki beraberlikle 14 puan toplayan ve lider Manchester City'nin beş puan gerisinde yedinci sırada yer alan Manchester United'ın durumu, Portekizli teknik adamın göreve geldiği yeni kulüplerindeki ilk sezonları arasında en kötü istatistiklerden biri olarak dikkat çekiyor.

2001-02 sezonunda Portekiz'in Uniao de Leiria takımını çalıştıran ve ilk 8 haftada 10 puan kazanan Mourinho, Manchester United ile 14 puanlık performans sergileyebildi. Deneyimli çalıştırıcı, aynı dönemi Benfica'da 14, Porto'da 16, Inter Milan'da 17, Chelsea ve Real Madrid'de ise 20'şer puanla geride bırakmıştı.

Mourinho, Alex Ferguson'un emekli olmasının ardından takımı eski günlerine döndürmek için göreve getirilen Hollandalı meslektaşı Louis van Gaal'in geçen sezon elde ettiği puanların da gerisinde kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr