İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran’da yaşanan canlı bomba saldırısının ardından Ankara Mamak’ta Halkevleri’nin çağrısıyla sokağa çıkan yurttaşlara polis müdahale etti. O sırada eylem takibinde olan Sendika.Org muhabiri ile birlikte dördü çocuk 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına aldığı bir kişinin kolunu kıran polis, emniyette “Merdivenlere çok yaklaşma düşüp yine kırarsın kolunu” dedi.

Katliamı kınamak ve sorumluların istifasını talep etmek için bir araya gelenlere müdühülede bulunan polis, eylemi engellemeyi başaramayınca yürümek isteyenleri darp ederek gözaltına aldı.

"GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ EYLEMCİNİN KOLUNU BİLEREK KIRMIŞ"

Emniyetteki ifade işlemleri sırasında orada olmayan Güvenlik Şube Müdürü kolu kırılan Murat Öztaş’ın gözaltı aracında kendisinin bilerek kırdığını iddia etti.

Sendika.org.'da yer alan habere göre Abidin Aktaş Sokak’ta Mamak halkının önünü kesen polis, biber gazı ve coplarlarla müdahalede bulundu.

Bir dükkanda eylemci sandığı bir gence bağırarak korkutan ve annesine de bağıran ve tehdit eden polis, bir kadına da gaz sıkıkarak darp etti.

Kadın polise tepki göstererek “Sizin Allah’ınız yok mu ? Burası benim mahallem, benim esnafım” diye tepki gösterdi.

Bir Halkevci’nin gözaltına alınmasını engellemeye çalışan iki mahalleliyi de darp eden polis gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen kadınları da darp etti.

Adli Tıp’ta bir doktor polislerin kolunu kırdığı Murat Öztaş’ı görünce “Ne bu yaptığınız? Ne bu insanın hali? Bu insanlar sizin için bizim için sokaklarda! Bu insanlarla uğraşacağınıza gidin IŞİD’çileri yakalayın!” diyerek tepki gösterdi.

Gözaltına alınan 4’ü çocuk 10 kişi emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. İfade işlemleri sırasında Murat Öztaş hakkında kırık kolu ile polis aracına zarar verdiği için suç isnat edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr