Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ,  Maltepe Çocuk Cezaevi’nde işkenceye maruz kalan ve tek kişilik hücrede kaldığı için açlık grevine başlayan müvekkili 17 yaşındaki Hakan İnci ile görüşmeye gitti. Avukat Dağ, müvekkiliyle görüşmeden önce cezaevindeki müdüre olayı sormak için görüşme talebinde bulundu. Dağ’ın talebi üzerine hapishanede dün nöbetçi olan Uzay isimli 3. müdür Dağ ile odasında görüştü. Dağı’ın müvekkilinin işkence gördüğüne dair sorusuna nöbetçi müdür “hapishanedeki kurallara uymadığı için sonuçlarına katlanıyor.

Burada işkence felan yok ” cevabını verdi. Bunun üzerine avukat Dağ, müvekkiline böyle davranılamayacağını belirtti. Darp nedeniyle hayatını kaybeden Engin Çeber’i örnek gösteren Dağ, cezaevi müdürüne bunun hukuki sonuçlarının ağır olacağını ve bundan vazgeçmelerini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen nöbetçi müdür, gardiyanları odasına çağırarak, avukat Dağ’ı dışarı attırdı. Gardiyanlar tarafından yerde sürüklenerek dışarı atılan Dağ’ın yere düşmesi sonucu başı ve elleri sert şekilde yere çarptı. Gardiyanların yerdeyken tekmeler vurduğu avukat Dağ’ın başında zedelenme ve parmaklarında kırıklar oluştu. Yaşanan darp olayının ardından hastaneye darp raporu almaya giden Dağ, saldırıyla ilgili yarın suç duyurusunda bulunacak.

OHAL’e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meslektaşımıza yapılan bu saldırı mesleğimize ve avukatlık pratiğimize karşı başlayan sistematik saldırının geldiği son noktadır. Adliyelerden dövülerek atılan, yargılanan, görevini yapmasına izin verilmeyen, avukatların yanında durmayan İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu saldırıların sorumlusudur” ifadeleri kullanıldı.  Açıklamada, cezaevi müdürü ve infaz koruma memurları hakkında işleyecek yasal sürecin takipçisi olacakları belirtildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr