Güneydoğuda olup bitenlere tepki göstererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘zalim’ diye seslenen şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, iktidar yanlısı gazetelerin hedefi oldu.

Star gazetesi ‘Hendekçi Mahsun’ başlıklı haberinde ‘FETÖ lideri Fethullah Gülen’in bulunduğu ABD’ye yerleştiğini’ ileri sürdüğü Kırmızıgül’ün hayranlarını hayal kırıklığına uğrattığını savundu. Haberde, ‘türkücü’nün ‘hendek kazıp Kürtlere hayatı zehir eden terör örgütü PKK yerine devleti suçladığı’ kaydedildi.

Yeni Akit, Kırmızıgül’ün ifadelerini ‘PKK ağzıyla konuştu’ başlığıyla duyurdu.

‘Terör örgütünün katliamlarını görmezden gelmek’le suçlanan şarkıcının, ‘terör örgütünün hendek kazıp okulları, camileri bombalamasına sessiz kaldığı’ vurgulandı.

 Güneş gazetesi de FETÖ’ye yakın diye nitelediği Kırmızıgül’ün ‘devleti katil ilan ettiğini’ öne sürdü. Gazete, söz konusu ifadeleri ‘skandal açıklamalar’ diye duyurdu.

Kırmızıgül dün Twitter hesabından birdizi mesaj atarak Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralıların mahsur kalmasına ve bölge illerinde yaşanan çatışmalara tepkisini dile getirmişti. Kırmızıgül, “Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terk etmek hangi dinde yazar? Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?” diye sormuştu.(Diken)

Mahsun Kırmızıgül'den Davutoğlu'na: Bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr