İki ayrı yaralama suçundan yaklaşık 1.5 yıl hapis cezası bulunan Gürol Maşacı, geçen mart ayında koğuşta kavgaya karıştı. Hücreye kapatılan Gürol Maşacı, "Beni kimse dinlemiyor, derdimi kime anlatacağım?" diye bağırarak tepki gösterdi. İddiaya göre iki gün sonra sorununu dinlemeye gelen Cezaevi 2'nci Müdürü Candaş Akdemir'e haksızlığa uğradığını, bunun giderilmemesi durumunda yanında bulundurduğu jilet ile kendisine zarar vereceğini söyledi. Akdemir'in konuyu aktardığı Cezaevi 1'inci Müdürü Abdullah Yalçın, yanına robocop kıyafeti giyen 2 gardiyan ile kamera çekimi de yaptırarak Maşacı'nın hücresine gitti.

Görüntülere göre, robocop gardiyanları gören mahkum Gürol Maşacı, elindeki jileti ağzına attı. Bu sırada iki robocop kollarına girip kendisini etkisiz hale getirirken, Müdür Yalçın, jileti bırakmasını istedi. Maşacı ise haksızlığa uğradığını ve jileti yutacağını söyledi ve Abdullah Yalçın'ın tepki göstermesinin ardından jileti yuttu.

Bu olayın ardından koridorda da Gürol Maşacı'nın "Kamera çekiyor değil mi, haklı olduğumuz ortaya çıkacak değil mi? Sayın savcım adaletsizlik oluyor burada. Mahkûmlara haksızlık yapıyorlar" sözleri kamera görüntülerine yansıdı.

Cezaevindeki bu olayla ilgili 8 dakikalık görüntünün ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. Bunu öğrenen cezaevi yönetiminin de görüntülerin dışarıya nasıl çıktığına ilişkin bir soruşturma açtığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr