Erzurumlu Samet Kökbulak, geçen 2 Haziran günü 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Başka suçtan hükümlü olan 25 yaşındaki Samet Kökbulak, 2014/344 esas sayılı dosyada 'silahlı tehdit ve basit yaralama' suçundan 2 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Karar açıklandıktan sonra duruşma salonundan çıkarılan Samet Kökbulak, bu sırada mahkeme heyetine tehdit ve hakaret yağdırdı. Kökbulak, "Önemli değil yatarız. 15 yıl cezamız var, bunu da yatarız. Sizin adaletiniz bu kadar. Adalet bu mu? Ben de Fahrettin'i vurayım bana da aynısını yapın a...... Ben yarın bir gün dışarı çıkınca bunları öldürüp, öyle karşınıza çıkacağım. Bakalım aynı cezayı verebilecek misiniz? Adaletinizi s....... Sizde adalet mi var?" diye bağırdı.

Mahkeme heyetinin uyarılarına rağmen hakaretlerine devam eden Kökbulak, bu kez duruşma savcısı Sacit Savaşçı'ya "Savcı olmuşsun ama adam olamamışsın. Sizin ananızı, bacınızı, devletinizi s......." diyerek küfretti.

Mahkeme heyetinin şikayeti üzerine Samet Kökbulak hakkında 'hakaret' suçundan 4 yıl 15 güne, 'tehdit' suçundan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutanak haline alınan sözleri söylediğini kabul eden Samet Kökbulak o sözleri savcı veya mahkeme heyetine değil, karar sonrası bir anlık sinirle kendi kendine söylediğini savundu. Samet Kökbulak, devlet büyüklerinin hepsinden de özür dilediğini bildirerek, "Ceza evinde bazen öfkeme ve sinirlerime hakim olamıyorum. Mahkemeden affımı talep ediyorum, yaptığımdan çok pişmanım" dedi.

Mahkeme, Samet Kökbulak'a 'tehdit' suçundan beraat kararı verirken, mahkeme heyetine karşı 'zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına mahkum etti.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr