Davaya konu olan olay iki yıl önce meydana geldi. Kafeteryada çay ücretlerine zam yapılmasına tepki gösteren öğrenciler, yemekhane önüne çay makinesi getirerek herkese ücretsiz çay dağıttı, İlyas Salman ve Şener Şen'in başrollerini paylaştığı 'Çiçek Abbas' filminden esinlenerek de 'Herkese benden çay, Tayyip'e yok' yazılı pankart astı. Polis, öğrenciler Muhammed K. Çiğdem G. ve Erdal K.'yı gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısı, 3 öğrenci hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün üçüncü celsesi görülen davaya, tutuksuz yargılanan öğrenciler katılmazken, avukatları Emre Durukan, Arzu Hazer ile Şule Arslan Hızal hazır bulundu.
Hakim Mustafa Ali Çakır, gizlilik kararı olmamasına rağmen içeriye basın mensuplarını almadı. Sanıkların avukatları bu karara tepki gösterip yazılı itirazda bulundu. Avukat Şule Arslan Hızal, yazılı beyanında, "Üzücü olan, Recep Tayyip Erdoğan söz konusu olduğunda, Adalet Bakanlığı'nın yeterli inceleme dahi yapmadan kovuşturma izni vermesi, Cumhuriyet Savcılarının da iddianame düzenlemesidir. Her türlü şüpheden uzak aksine bir kanıt bulunmamaktadır" diyerek beraat istedi.

Diğer iki avukat da benzer yönde dilekçelerle müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.
Hakim Mustafa Ali Çakır, sanıkların üzerine atılı 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçunun unsurları oluşmadığını CMK 223/2-a maddesine göre tüm sanıkların beraatine karar verip davayı bitirdi. Hakim Çakır, 1800'er lira vekalet ücretinin maliye hazinesinden alınıp sanıklara verilmesine de karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr