Kayapa Mahallesi'nde, YMD Madencilik’in alan genişlemesi ve kapasite artışı isteğine karşı çıkan bölge sakinleri, topladıkları imzaları bugün Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

7.5 hektarlık alanda faaliyet gösteren ruhsatlı kalker ocağı kırma eleme tesisinin, alan ve kapasite artırma talebine karşı çıkan vatandaşlar, maden ocağının şu anda 7.5 hektarlık faaliyet alanını 83 hektara çıkarmak istediğini iddia etti. Firmanın üretim kapasitesin yüzde 450 artırmak istediğini söyleyen Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, daha önce de mahalle sakinlerinin bölgede maden için toplantı yapmak isteyen şirket yetkililerini büyük bir protestoyla kovduğunu belirtti.



Kayapa Mahallesi'ni maden ocaklarına teslim etmeyeceklerini dile getiren Demir şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda halen devam eden Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda yer alması için dilekçelerimizi gönderiyoruz. Bütün Kayapa Mahallesi'nde, hane hane gezilip bütün hanelerden toplanan imzalı dilekçeleri bakanlığa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığıyla gönderiyoruz."

Kayapa’dan gelen kadınların ellerinde 'Taşımı kırma, kalbini kırarım', 'Vurur yüze ifadesi, taş kıramazsın bitanesi', 'Köyümüz yok olmasın', 'Toprağıma dokunma' pankartları taşıması dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr