HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vererek Sedat Peker’in oğlu Boğaçhan Talha Peker’in Diriliş dizisinde oynatılmasını sordu. Tan, “Bakanlarınızın ve Milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan’ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker’in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir?” dedi.
Tan, Sedat Peker’in Rize’de düzenlediği mitingde Erdoğan’ın destekçisi olduğunu belirttiğini ve bazı kesimleri ‘dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız’ sözleriyle tehdit ettiğini hatırlatarak, “Peker’in oğlunun oyunculuk geçmişi var mı?, TRT’de yayınlanan bu dizide Sedat Peker’in oğlunun oynatılması ile Peker’in Rize mitingindeki konuşması arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?” diye sordu.

“SİZ DE PKK DİZİSİNDE OYNATIN”

Sedat Peker, Facebook’taki hesabından HDP milletvekili Altan Tan'la bir açıklama yapan Sedat Peker, “7 yaşındaki bir çocukla uğraşmaları gerçekten akıl dışı bir şey. Şahsınızda, çocuklarınızı ve torunlarınızı ilerde PKK’nın kanlı tarihini anlatan ve Roj TV de yayınlanacak olan bir dizide oynatırsınız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr