Antalya Muratpaşa Belediyesi önüne gelen 32 yaşındaki Ulaş Akın, Başkan Ümit Uysal’la görüşmek istediğini söyler söylemez yanında getirdiği benzin bidonunu kafası boşalttı ve kendini ateşe verdi. Alev topuna dönen Akın kaçışmaya başlarken, vatandaşlar üzerilerinden çıkardığı kıyafetlerle yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra bir vatandaşın getirdiği yangın tüpünü yanan şahsın üzerine boşaltmasıyla yangın söndürüldü.

Üzerindeki kıyafetleri vatandaşların yardımıyla çıkaran Ulaş Akın, ambulans gelene kadar bir sandalyede oturarak ambulansı bekledi. Gelen ekipler yanan vatandaşa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra en yakın olan özel hastaneye kaldırdı. Vücudundaki yanık seviyesinin yüksek olması dolayısıyla Ulaş Akın, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Akın'ın vücudundaki yanık oranının ise yüzde 45 olduğu ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre vatandaşın işsiz olduğu belediye önüne gelerek maddi yardım talebinde bulunacağı öğrenildi. Muratpaşa Belediyesi'nden alınan bilgiye göre Ulaş Akın'ın belediye personeli ya da işten çıkarılan taşeron işçilerden birisi olmadığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr