Madde bağımlısı çocukları topluma kazandırmak, onları bağımlısı oldukları maddeden ve suçtan uzak tutmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında açılan kursta ebru eğitimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ebru sanatçısı Meral Bıyık tarafından veriliyor. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde şifahaneler ile ruhsal yönden rahatsız kişilere sanatsal eğitim verildiğini belirten Bıyık şöyle dedi:

"Ben de o döneme ait küçük bir faaliyette bulunmak istedim. Şu anda vermekte olduğum ebru kursunu ney müziği eşliğinde madde bağımlılara veriyorum. Buradaki tek amaç onları ruhen dinlendirmek, psikoloji olarak rahatlamaları akıllarındaki soruları bir nebze olsun gidermek amaçlıdır."

'SEVGİ VE SANATI BİRLEŞTİRİYORUZ'

Kursa ilk başladığında zorlandığını belirten Bıyık, şunları söyledi: "Şu bir gerçektir ki her zorun arkası iyidir. Şu anda ilk ve son arasındaki sonucu kıyaslayacak olursak güzel bir gelişme olduğunu görüyorum. Hem çocukların söz dinleme, asilikleri azaldı. Bunlar biraz emre itaat etmeyen bir gurup. Şimdi ise söz dinleyebilen ve kuralcı olmayı bir şekilde kavramaya başladılar. Çok güzel sonuçlar elde ediyorum. Bu kursa ilk başladıklarında hiçbir şey yapamayan çocuklar, şimdi ise çok güzel ebru eserleri ortaya çıkartıyorlar. Bu projemizin amacı burada çocuklara sevgi ve saygıyı göstermektir. Bunların birçoğu aile sevgisinden yoksun olan çocuklardır. Biz de burada o sevgi ve sanatı birleştirdiğimizde sonuçlar daha güzel oluyor."

Meral Bıyık kursun 8 ay süreceğini belirterek, "Ağustos ayı içerisinde yapılan ebruları sergileyeceğiz ve çocuklarımıza Ebru kursu sertifikası verilecek" dedi.

'ELLERİNDEN TUTTUK'

Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Ertan Değirmencioğlu da, kursu açtıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Yaşadığımız toplumun bir parçası olan ve çaba gösterildiğinde topluma kazandırılacağından şüphe duymadığımız bu gençlerle çalışmaktan, onlarla birlikte vakit geçirmekten, ellerinden tutmaktan büyük mutluluk duymaktayız" diye konuştu.

Kursa katılan çocuklar da ney ebru yapmayı öğrenerek suç işlemeyip, madde kullanımından uzaklaştıklarını belirterek, "Çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr