Şişli Evlendirme Dairesi’ndeki nikâhın ardından gelin ve damat Maçka Parkı’na gelip Adalet Nöbeti’ne destek oldular.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı’nda başlatılan “Adalet Nöbeti”nin beşinci günü Bahçelievler, Güngören ve Silivri ilçe örgütlerinden partililer nöbete başladı. Adalet Nöbeti’ne tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer ve eşi yönetmen Engin Ayça da katılarak destek verdi.

Maçka Demokrasi Parkı’nda kurulan sahneye çıkan Günsel Tuncer anayasanın kendilerine vermiş olduğu yasal hakla toplandıklarını söyleyerek, “Bütün yurttaşlar adına burada benim bir önceliğim yok. Sanatçılar adına, onların adına söylüyorum ki bizim yaşamlarımız laik, demokratik bir ülke ve Atatürk ilkeleri ışığında bir Türkiye yaratmak için feda olsun” dedi. Tutuklu gazeteciler konusuna da değinen Tuncer, “İfade özgürlüğünün gazeteciler tarafından kullanılması gerçek bir doğal haktır. Asla ve asla haberde şiddet, halkı kışkırtmak olmamak kaldıyla her türlü haberin yapılması onların asli görevidir. Bundan ötürü asla özgürlükleri kısatlanmamalıdır” diye konuştu. KHK ile işlerinden atılan ve 100 günden fazladır açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da selam gönderen Gülsen Tuncer, Enis Berberoğlu nezdinde halk adına bütün gazetecilerin gözlerinden öptüğünü söyledi. Yaklaşık yarım saat boyunca sahnede kalan Gülsen Tuncer, Uğur Mumcu’nun 17 Aralık 1977 yılındaki “Kan damlası” başlıklı yazısından alıntılar yaparken, Nâzım Hikmet’in “Yürümek” ve Bertolt Brecht’in “Halkın Ekmeği” başlıklı şiirlerini okudu.

İnsanlar için adalet

Engin Ayça da Gezi Parkı gösterilerinde insanların doğaya ve ağaçlara adalet düşüncesiyle yola çıktığını söyleyerek, “Bugün de insanlar adalet için tekrar meydanlara çıkmış, bir araya gelmiş ve dayanışma içindeler. İstedikleri olan hukuk, adalet ve özgürlük hepimiz için temel haklardandır. Bunların korunması gerekir. İnsanlar duyarlı ve bir araya geliyorlar. Bu hareketi bu şekilde birileri provoke edip karıştırmaz ise barış içinde sevgiyle ve dostlukla devam edecektir” diye konuştu. Etkinlik kapsamında Av.Nazan Moroğlu ve gazeteci Barış İnce parkta söyleşiye katılırken, Aynur Güney ve Melike Demirağ da konser verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr