Lisans Yerleştirme Sınavları’nın ilk oturumlarını geride bırakan öğrencilerde, 25-26 Haziran’da yapılacak LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 testlerinin heyecanı devam ediyor. Her sınavın, puan hesaplamasında değeri yüksek olduğundan geçen sınavlardaki her hata telafi edilebilir durumda. Bu olumlu durumu başarıya dönüştürmek ise öğrencilerin elinde.

Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, son 3 oturuma girecek üniversite adaylarına şu önerilerde bulundu:

“Öğrenciler son hafta içinde bolca deneme çözeceklerdir. Önemli olan bu denemeleri zaman yarışı içerisinde gerçek sınav süresi ile çözmek. Geçen sınavlar net olarak gösterdi ki zamanı ve buna bağlı olarak da bilgisini doğru kullanabilen öğrenciler LYS’lerde başarılı olmaktadır. Soruyu yanlış okuma, sınav sırasında sorulara takılıp kalma, sınav heyecanını dengeleyememe ve buna bağlı sınavdan kopma öğrencilerin en sık yaptığı hatalar.

Bilmiyorsanız boş bırakın

Soruyu yanlış okumak; soruda verilen dışında bir bilgiye dayalı soruyu anlamaya çalışmaktır. Bu nedenle öncelikle soruda istenilen doğru okunmalı ve anlaşılmalı. Doğru anlaşılan soru bilgi dahilinde nete dönüşür. Öğrenci eğer konu hakkında bilgi sahibi değilse mutlaka soruyu boş bırakmalı.

Her test içinde mutlaka zor sorular olacaktır ve tabii ki kolay sorular da. Bir test içindeki tüm soruların puan değeri aynıdır. Zor soru çok puan getirmeyeceği gibi tam tersi eğer öğrenci bu soruyu atlayamazsa kolay sorulara vakit kalmadığından gelecek puanı da olumsuz etkileyecektir. Öğrenci yapamadığı bir soru ile karşılaştığında yani ikinci okumasında hâlâ soruyu çözemiyorsa o soruya bir işaret bırakıp bir sonraki soruya geçmeli. Yapabileceği tüm soruları çözdükten sonra ise işaret bıraktığı sorulara tekrar bakmalı.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr