Sınavdan çıkan adaylarlardan kimisi soruları kolay bulurken kimisi ise zor olduğunu söyledi. Saat 10.00'da başlayan ve tek oturum halinde yapılan sınav, 12.15'de sona erdi. LYS 4'de sorular, tarih, coğrafya-2 , felsefe grubu ve din kültürü derslerinden sorular oluştu. Sınav soruları arasında bu yıl ilk kez açık uçlu sorular da yer aldı. 

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde sınava giren öğrenciler de sınav heyecanını yaşadı. Sınavdan çıkan öğrencilerden kimisi soruların zor kimisi ise kolay olduğunu söyledi. Ancak adaylar arasında geçen yıllara oranla soruların daha kolay olduğu görüşü de hakimdi. İlk kez karşılaştıkları açık uçlu sorular içinde zor olduğu yönünde görüşler belirtildi. 

"ÇALIŞAN İÇİN HERŞEY KOLAY"

Hedefi psikolog olmak olan Yağmur Tekingür, sınav çıkışı yaptığı açıklamada, "Sınav kolaydı. Özellikle coğrafya ve felsefe kolaydı. Açık uçlu sorular bana zor geldi" derken, Zeynep Topçu ise "Sınav kolaydı. Zaten çalışan için herşey kolay. Başta biraz heyecanlandım ancak daha sonra doğru bazı soruların yanıtlarını hatırlayınca rahatladım" ifadelerini kullandı. 

"TARİH VE COĞRAFYA KOLAYDI AMA FELSEFEDE ZORLANDIM"

Can Kuskan adlı bir aday da beklediğinden daha iyi geçtiniği belirttiği sınavla ilgili olarak, "Tarih ve coğrafya kolaydı ama felsefede zorlandım. Genel olarak iyiydi. Açık uçlu sorularda felsefeninkileri boş bıraktım. Aklıma birşey gelmedi" şeklinde konruştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr