İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınında bir şoför, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürdü.Londra polisinden yapılan açıklamada, polis ekipleri ve acil servis görevlilerinin cami yakınında gerçekleşen olayla ilgilendiği kaydedildi. Açıklamada, yerel saatle 00.20'de (TSİ 02.20) bir aracın kaldırımdaki yayalara çarptığı yönünde polise ihbar geldiği bildirildi. Bir kişinin gözaltına alındığını belirten polis, olayda 1 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını açıkladı. May ayrıca sabah saatlerinde olayla ilgili olarak olağanüstü toplantı da yapacak.

Sky News'a konuşan görgü tanığı Cynthia Vanzella, "Seven Sisters Yolu'nun yarısında birçok insan bağıyordu. Kötü bir şey olduğunu düşündüm. Yerde hareket etmeyen iki insan gördüm. izlemesi çok zordu." dedi.

İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), olayın Finsbury Park Camii'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Muslim Welfare House adlı Müslüman toplum merkezinin önünde gerçekleştiğini açıkladı.

Londra'da bu ay başında ve Mart ayında benzer olaylar yaşanmıştı. Kullandıkları minibüsle 3 Haziran gecesi Londra Köprüsü üzerinde yayaları ezen, daha sonra da yakındaki Borough Pazarı'nda araçtan inerek çevredekileri bıçaklayan 3 kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayda, saldırganların yanı sıra 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Mart ayında da "Adrian Russell Ajao" isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Aracından çıkarak parlamentonun girişindeki bir polisi bıçaklayan saldırgan, olay yerinde vurularak öldürülmüştü. Bu saldırıda da 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr