Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda dün gece terör saldırıları düzenlenmişti. Söz konusu saldırılarla ilgili açıklama yapan Londra polis, köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiğini, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığını açıklamıştı.

Saldırıyı yaklaşık 24 saat sonra IŞİD üstlendi.

İki saldırganın kimliği açıklandı

Londra polisi, 7 kişinin öldüğü ve 48 kişinin yaralandığı Londra saldırısının, 3 zanlısından ikisinin kimliği açıklandı.
Londra polisinden yapılan açıklamaya göre, saldırı, Khuram Shazad Butt ve Rachid Redouane adlı iki kişi tarafından gerçekleştirildi.

The Independent’ta yer alan habere göre, doğu Londra’da bulunan Barking bölgesinde yaşayan iki saldırgandan 27 yaşındaki Khuram Shazad Butt, Pakistan doğumlu İngiliz vatandaşı. 30 yaşındaki Rachid Redouane’nın ise Libya-Fas asıllı olduğu ve Rachid Elkhdar adını kullandığı iddia edildi.

Londra polisinden yapılan açıklamada,  Khuram Shazad Butt’ın polis ve istihbarat teşkilatı MI5 tarafından bilindiği ancak böyle bir saldırı düzenleneceğine dair istihbarat alınmadığı kaydedildi.  Rachid Redouane’nin ise poliste kaydının bulunmadığı açıklandı.

Polisin 7 kadın ve 5 erkek olmak üzere 12 kişiyi tutukladığı açıklandı. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr