Bu sene Lizbon'da düzenlenen UEFA Elit Club League sağlık kurulları toplantısına katılan Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol A Takımı Doktoru Op. Dr Yener İnce, gelecek sezonki toplantının Türkiye'yi kurulda temsil eden tek takım Galatasaray'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

GSTV'ye açıklamalarda bulunan Op. Dr. Yener İnce'nin UEFA Elit Club League sağlık çalışmaları ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde:

"UEFA Elit Club League dediğimiz Avrupa'nın elit kulüplerinin bir araya gelip sağlık kurullarının yer aldığı toplantı gerçekleştirildi. Son üç sezondur sadece Türkiye'yi temsilen bu toplantılarda Galatasaray yer alıyor. Lizbon'da gerçekleşen sağlık kurulu toplantısında, önümüzdeki sezon toplantının İstanbul'da yapılacağı ilan edildi.

Bu sene toplantıda, teknik ekip ile sağlık ekibi arasındaki koordinasyon konusu ele alındı. Önümüzdeki sene farklı bir komite ve toplantı üzerinden konu devam edecek. Önümüzdeki sezon toplantı İstanbul'da yapılacak ama o ülkenin toplantıyı düzenlemesi için, kulübü ile birlikte belli kriterleri yerine getirebilmesi gerekiyor. Galatasaray, bu toplantıyı düzenleyebilmek için gerekli kriterlere sahip bulunuyor. Galatasaray, Türkiye'yi temsil edecek tek takım ve Medical ekibi olmak üzere bizim için büyük bir gurur kaynağı. Geçen sene Barcelona'da bu sezon Lizbon'da bu toplantı yapıldı. Önümüzdeki iki sezon daha düzenlenecek. Bu sene Galatasaray, gelecek sezon ise Real Madrid bu toplantıya ev sahipliği yapacak.

Toplantı içerisindeki ana konu, sakatlıkları nasıl engelleriz ve bunlar için özellikle teknik ekiple nasıl bir iletişim sağlayabiliriz ki bu sakatlıkları engelleyelim olacak. Bununla ilgili hem kendi deneyimlerimizi paylaşma hem de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ekiplerin deneyimlerini karşılaştırma imkanı bulduk. Çok keyifli, hem de faydalı bir toplantı oldu. Çok hoşumuza giden, gururlandıran bir konuyu da iletmek istiyorum. Galatasaray önümüzdeki sezon her ne kadar, haksız bir cezaya maruz kalsa da toplantı katılımı devam edecek. Çünkü Galatasaray'ın bu konuda, Şampiyonlar Ligi'nin gözünde özel bir yeri var. Türkiye'yi en çok temsil eden kulüp olması nedeniyle bu çalışmaların dışında bırakılmayacak. Önümüzdeki sezonlarda da A lisanlı diyebileceğim sahip bir takım Galatasaray. Bu gelişmeyi de hoş bir haber olarak sizlere Lizbon'dan iletmek isterim." (sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr