Liselerden yükselen ses büyümeye devam ediyor. İstanbul Erkek Lisesi'nde müdüre sırtını dönen öğrencilerle başlayan eylemler liseli bildirileriyle sürüyor.

Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi'nin ardından bir bildiri de Kadıköy Anadolu Lisesi'nden geldi.

"Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşlarında geçmişi özleyenlerle, Fikret'in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız..." denilen bildiri şöyle:

İzmir Çiğli Fen Lisesi de gerici eğitime bayrak açtı

Paylaştıkları bildiriyle öğrenciler üzerindeki gerici baskıların ve uygulamaların bir an önce son bulmasını isteyen Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, “Benzer baskılar altındaki diğer okullarda eğitim gören arkadaşlarımızı bizimle kol kola durmaya çağırıyoruz” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Çiğli Fen Lisesi öğrencileri şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul’dan arkadaşlarımızın gerçekleştirdikleri hepimize umut oldu. Bir kez daha liselilerin karanlığın karşısında yan yana ve omuz omuza durabileceğini gördük. Bizler, gerici öğretmenlerin verdiği eğitimden, etek boylarımıza karışılmasından, sapık öğretmenler tarafından taciz edilmekten, gerici okul idareleri tarafından tehdit edilmekten bıktık. Bilimsel ve laik eğitimin yuvası olması gereken okullarımız, gericiliğin ve kindarlığın yuvası olmuş durumda. Biz bu kalıba sığmayacağız, liselerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul’daki arkadaşlarımızın çağrısına cevap veriyoruz ve gerici okul yönetimlerine sesleniyoruz: Arkadaşlarımızla beraber, yan yana, kararlı bir şekilde karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz!

Şimdi tüm liseli arkadaşlarımıza sesleniyoruz; beraber olursak başarabiliriz, yan yana durursak okullarımıza sahip çıkabiliriz. Umudumuzu her zaman korumaya devam edeceğiz ve omuz omuza durarak karanlığın karşısına dikileceğiz!”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr