Sakar Çiftliği Mahalle muhtarı Mustafa Arif Demirci hakkında, İmam Hatip Lisesi 2'nci sınıfta okuyan bir lise öğrencisine bir yıldır cinsel istismarda bulunduğu şikayeti üzerine jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Şüphelinin en son 27 Kasım 2015 tarihinde bağ evinde öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ve daha sonra okul yönetiminin, durumu öğrencinin ailesine bildirdiği anlaşıldı. Konunun yargıya taşınması üzerine 9 Mart 2016'da muhtar Demirci tutuklandı ve hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık muhtar, istismara uğrayan kızın babası A.A., annesi E.A. ve avukatları hazır bulundu.

Sanık Mustafa Arif Demirci, önceki duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da suçlamaları kabul etmedi. Genç kızın ailesi ise kızlarının psikolojisinin bozulduğunu ve hayatlarının alt üst olduğunu belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti muhtar Mustafa Arif Demirci'ye, '5 yaşından büyük çocuğa cinsel istismar' suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr