Kararda, müdür ve müdür yardımcısının hakaret ve tehditte bulunmadığı savunularak, “Gencin bir anlık fevri hareketiyle intihara yönlendiği ve ortaya bu sonucun çıktığı” iddia edildi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kız öğrenci D.H. ve H.İ. adlı erkek öğrenciler, okul içerisinde öpüştükleri iddiasıyla geçen yıl 9 Aralık’ta müdüriyet odasına çağrıldı.

Odada Müdür Ayşe Ersoy’un yanı sıra bir müdür yardımcısı ve öğretmen Nevin Ayan da vardı. Öğrencilerin iddiasına göre Müdür Ersoy, “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Öpüşmüşsünüz” dedi. Ayan da H.İ.’ye, “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün?” diye sordu. “Seni okuldan atacağız” diye uyarıldığını iddia eden H.İ., müdürün odasından çıkıp, kendisini iki kat yükseklikten aşağıya bıraktı. Omurgasında kırıklar meydana gelen ve karaciğeri parçalanan H.İ’nin belden aşağısı felç kaldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ersoy, Ayan ve üç kişi hakkında “intihara yönlendirme, tehdit ve hakaret” suçlarından açılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi. Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında, Ersoy ve Ayan’ın iki öğrenciye hakaret ettiği iddiasına ilişkin inandırıcı delil bulunmadığı savunuldu.

Aynı şekilde, H.İ.’yi intihara yönlendirecek, teşvik edecek ve intihar kararını kuvvetlendirecek bir konuşmanın geçmediği iddia edildi. H.’nin intihara meyilli bir kişiliğinin olmadığı fakat “bir anlık fevri hareketiyle intihara yönlendiği ve ortaya bu sonucun çıktığı” savunuldu. Dolayısıyla Ersoy ve Ayan’ın telkinleriyle intihar girişimi arasında bağ olmadığını ileri sürüldü.

SKANDALI DUYURAN, SÜRÜLMÜŞTÜ

Ersoy, bu skandalın kamuoyuna yansımasından Eğitim-Sen üyesi ğretmen Ahmet Karaçay’ı sorumlu tutmuştu. Karaçay’a Hatay Valiliği’nce soruşturma açılmıştı.

Soruşturma sonunda, Karaçay’ın görev yerinin değiştirilmesi önerilmişti. Valilik raporunda, intihar girişiminin kamuoyuna duyurulması nedeniyle Karaçay’ın suçlandığı belirtilerek, “Lisedeki kutuplaşma ve ayrışmaları önlemek, yeni şikayetlerin önüne geçmek, Karaçay’ın okulda daha fazla sıkıntı yaşayabileceği dikkate alınarak” görev yeri değişikliği önerilmişti. Bunun üzerine Karaçay, 60 kilometre uzaklıktaki, komşu ilçe Reyhanlı’da bulunan Cemil Meriç Anadolu Lisesi’ne atanmıştı.

Burada, can güvenliğinin tehdit altında bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Karaçay dilekçesinde, “Kimliğimin açık bir şekilde hedef haline gelmesi sonucu bu atama hem ceza niteliği taşıyacak hem de can güvenliği tehlikesi yaratacaktır” demişti. Bu arada, Ersoy ise aynı ilçede bir başka okulun müdürlüğüne getirilmiş, Yardımcısı Nevin Ayan aynı okulda kalmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr