Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde kamp yaptığı basın toplantısı düzenleyen Carole, Rienkerik'in görev yaptığı dönemde takım içindeki uyumun arttığını belirtti.

Hollandalı teknik adamın oyun felsefesi ve sistemini bildiklerini aktaran Carole, şunları söyledi:
"Hocamızla devam ediyoruz. Bence bu çok mantıklı bir karar oldu. Çünkü geçen senenin sonunda çok iyi bir iş çıkardı ve o geldikten sonra takımın içindeki uyumun da arttığını gördük. Dolayısıyla ben teknik direktörümüzle devam ettiğimiz için çok mutluyum. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Felsefesi ve bizden istediği şeyler çok açık. Başarılı bir şekilde devam edeceğimizi umuyorum."

Fransız bek, geçen sezonun başında transfer olduğu Galatasaray'a daha fazla katkı vermek istediğini ancak sezonun ilk bölümünde istediği şansı bulamadığını ifade ederek, "Son haftalarda ise oynayabileceğim ve etkili olabileceğim koşullar oluştu. Dolayasıyla ben de etkili oldum" diye konuştu.

"KENDİMİ KANITLAMAK İSTİYORUM"

Daha çok çalışarak performansını arttırmak istediğini anlatan Lionel Carole, "Galatasaray ile kontratım var. Bunu devam ettirmek istiyorum. Galatasaray'ı da en iyi şekilde onore etmek ve kendimi burada kanıtlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Carole, görev yaptığı sol bekte forma rekabetinin olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Ben geçen sezon da formayı giymek için çok zorluklar çektim. Oynayamadığım dönemler oldu. Galatasaray gibi takımlarda forma rekabetinin üst seviyede olması çok iyidir. Takımımızda da bu var. Her pozisyonda iyi bir forma rekabeti var. Bunun da faydalı olacağını düşünüyorum."

"HERHANGİ BİR CEZAYA ÇARPTIRILMADIM"

Fransız futbolcu, Galatasaray Kulübü yönetimin gereksiz sarı kart gören futbolculara verdiği para cezasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
"Bu konu yönetim ile futbolcular arasında. Kulübün verdiği bir karar. Benim herhangi bir cezaya çarptırılmam söz konusu olmadı. Bu konuyla ilgili bir para da ödemişliğim yok. Her görülen sarı karta ceza verilmediğini biliyorum. Pozisyon gereği değil daha çok davranış sebebiyle görülen sarı kartlara bu cezaların kesildiğini biliyorum."

Carole, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı finalde kaybeden ülkesi Fransa'nın turnuvada iyi bir performans sergilediğini vurgulayarak, "Uzun bir turnuvada finale kadar çıktılar. Yarı finalde Almanya gibi bir takımı elediler. Tabii finalde kaybetmek hayal kırıklığına neden oluyor, insanı üzüyor ama Fransa'nın genel performansı iyiydi" ifadelerini kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının kendilerini nasıl etkilediğine yönelik bir soru üzerine Carole, "Bu konuyla ilgili takımın içinde fazla konuşma olmadı. Her türlü terör saldırısı çok üzücü. İnsanlar için çok acı durumlar. Bunun nerede olduğunun bir önemi yok. Dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Sonuç olarak bu çok acı bir durum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr